KRAJ SNOVA: Rukometašice Srbije doživele koban poraz na startu druge faze Svetskog prvenstva

A. I.

07. 12. 2023. u 16:59 >> 17:06

RUKOMETAŠICE Srbije u prvom kolu druge faze Svetskog prvenstva u rukometu igrale su protiv Poljske i izgubile rezultatom 21:22.

КРАЈ СНОВА: Рукометашице Србије доживеле кобан пораз на старту друге фазе Светског првенства

Tanjug/AP

Izabranice Uroša Bregara odlično su otvorile meč. Uz dobru odbranu došle su do prednosti 4:0, koju su održavale tokom većeg dela prvih 30 minuta. Uspele su Poljakinje da se spuste na  minus dva, ali ništa više od toga.

Impresivna je bila Sanja Radosavljević koja je u prvom periodu postigla pet pogodaka, iz isto toliko pokušaja, Marija Laništanin imala je tri, koliko i Marija Bojičić.

Tanjug/AP

Kod rivala je Karolina Kočanjijak postigla četiri pogodaka.

Ali...

Dosta "tvrđi" bio je početak drugog poluvremena. Poljakinje su u 10 minuta igre postigle jedan gol, dok rukometašice Srbije nisu ni jedan. U nastavku se desila serija rivalki od 5:2, koje dolaze prvi put do izjednačenja na meču na 15 minuta do kraja.

Tome je doprineo i neujednačeni sudijski kriterijum koji je u najmanju ruku na momente bio čudan, što je dodatno oborilo ritam reprezentativki Srbije.

U 48. minutu prvi put povele su Poljakinje, a onda su izabranice Uroša Bregara uspele da vrate kontrolu igre. Na kratko.

Tanjug/AP

Ključan trenutak odigrao se četiri minuta pre kraja, kada je Emilija Lazić izgubila loptu, a rival došao do dva gola prednosti što je bio prevelik zalogaj za naš nacionalni tim. Prišlo se na pogodak zaostatka, ne i dalje od toga nakon što je prokockan napad za izjednačenje.

Marija Laništanin najefikasnija je bila u Srbiji sa pet pogodaka, jedan manje postigla je Emilija Lazić. Po tri gola postigle su Katarijna Bojičić i Anđela Janušević.

Magda Balsam bila je nerešiva enigma u drugom poluvremenu, upisala je četiri pogotka, koliko i Monika Kobilinska, a najefikasnija bila je Karolina Kočanjijak sa šest.

SRBIJA - POLjSKA 21:22 (13:11)

60' Kraj meča.

59' Prestup pravi Matiščuk. Srbija dolazi do lopte. Zatvorile su Poljakinje prilaz golu, iako je Janjučević pogodila gol, Sudije su svirale deveterac, nakon čega su se odbranile igračice Poljske.

58' Janjušević je izvela sedmerac, Zima nije pročitala pravac lopte 21:22

57' Korake pravi Lazovićeva, prvi put prednost od dva poena imaju Poljakinje, pogodila je Nokun.

55' Magda Balsam koristi igračicu više na terenu, donosi prednost Poljskoj, odgovorila je Anđela Janušević. Još jednom Kobilinska nakon brzog centra - 20:21.

Tanjug/AP

52 Mahtučik donosi prednost Poljskoj, Srbija igra sa igračicom manje. Pogodila je Lazićeva sa bekovske pozicije.

50' Nemaju srpske rukometašice rešenja za brzu igru sa centra Poljakinja. Balsam je izvela sedmerac, ponovo izjednačenje 18:18.

49' Anđela Janušević je izvela sedmerac - izjednačenje, 17:17.

48' Koščanjak prvi put donosi vođstvo na meču svojoj reprezentaciji. Naše reprezentativke postigle su tri gola za 18 minuta.

47' Radosavljević vraća Srbiju u vođstvo, a Matuščik odlično sa pivota ponovo poravnava - 16:16.

44' Razigrala se Laništanin, na nepostavljenu odbranu Srpkinja odgovorila je Poljska sa dva gola, Balsam je donela izjednačenje svojoj reprezentaciji, prvo u dosadašnjem toku meča.

43' Sedmerac za Poljsku, strelac gola bila je Magda Balsam - 14:13

41' Laništanin je pogodila, 11 minuta je Srbija čekala na gol. Brzo je sa centra odgovorila Nokun.

40' Isključena je Katarina Bojičić na dva minuta iz igre. Marija Čolić je sjajno odbranila zicer Koščnjak.

38' Osam minuta bez gola Srbije, jedan su do sada postigle Poljakinje.

37' Zgazila je igračica Poljske liniju šesterca u pokušaju da vrati loptu, neme su na to bile sudije. Ipak, odbrana "orlica" bila je na vrhunskom nivou.

35' Košnijak je iskoristila kontru, postigla prvi gol u drugom delu meča 13:11

32' Odlična odbrana Srbije na startu drugog poluvremena.

Tanjug/AP

KRAJ POLUVREMENA 13:10

30' Karlonia Košnjijak pravi ozbiljne probleme Srbiji, postigla je bitan gol u finišu - 12:10. Sjajan odgovor Bojičić na 12 sekundi do kraja poluvremena.

27' Fantastična akcija Janušević je na pivotu proigrala Bojčević koja uvećava na 12:8, odgovorila je sa krila Andrijana Gornja.

26' Žuti karton dobio je Bregar, Radosavljević je postigla gol, a potom je dobila i isključenje, a Košnjijak odgovara sa bekovske pozicije. Zanimljivo je da su sve golove za crveno-bele igračice postigli bekovi.

24' - Mogla je Srbija do ubedljivog vođstva od pet golova. Barbara Zimiz odbranila je udarac Bojičić, Koščanjak kažnjava to. Potom je Mihalak imala kontru ali je golmanka Srbije odlično reagovala 10:70

21' Neoprezan faul prave rivalke, a Laništanin hladnokrvna još jednom sa penala - 10:6. Odlična odbrana Rađević i Janušević, prekršaj u napadu prave igračice u belim dresovima. 

20' - Galinska je imala dosta prilike za šut, ali brani Marija Čolić. Sjajna odbrana Srbije. Ne uspeva Kobilinska da zatrese mrežu. Odlično se postavila Bojičić, povučena je pri šutu - sedmerac. Pritom je dva minuta isključena Balzak. Sigurna još jednom sa sedam metara Laništanin.  Galinska pogađa sa sedmerca za Poljsku - 9:6

16' - Nema gola za rivalke Srbije, Balsam je promašila, pre toga Lazić biva precizna - 7:4, a potom sjajno Radosavljević hvata odbitak nakon promašaja.

13' Dva sjajna pogotka Radosavljevićeve, potom ne koristi Kobilinska sedmerac - 6:4.

10' Pritegle su poljske igračice odbranu, postigle dva gola, pogađale su Kočak Sala i Kobilinska, a Uščinovič je isključena na dva minuta.

7  Tek sada prvi gol za Poljakinje, strelac je Marsila Vertelak. Treba istaći da puleni Uroša Bregara igraju najbolju odbranu do sada na prvenstvu.

5' Sjajna je Bojčić, odlično ju je na šestercu proigrala Bojičić - 4:0

4' Tri odlične odbrane Srpkinja na startu meča, međutim ne odlučuju se naše dame na kontru. Izvanredno Sanja Radosavljević sa krila uvećava prednost na 3:0

3'Radosavljević iz odlične odbrane kreće u napad, Sedmerac za naše dame. Precizna je bila Laništanin.

1' Srbija prvi meč igra u plavoj opremi. Pogodila je Janušević za našu selekciju - 1:0.

UOČI MEČA

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u drugu fazu Svetskog prvenstva u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj pobedom u odlučujućem meču Grupe E nad Čileom sa 30:16, gde će igrati protiv Nemačke, Poljske i Japana.

Srpske rukometašice su posle poraza od favorita Danske i Rumunije sigurnom igrom obezbedile plasman u drugu fazu prvenstva, ali nisu prenele nijedan bod u novoformiranu grupu 3.

U prvoj utakmici druge faze ekipa Uroša Bregara snage će odmeriti sa Poljskom, koja je iz prva faze prenela dva boda i u konkurenciji je za plasman u četvrtfinale.

Srbija mora da pobedi u sva tri meča u drugoj fazi ukoliko želi da ostane u konkurenciji za jednu od prve dve pozicije na tabeli.

U drugom kolu 9. decembra od 18.00 časova igraće sa Nemačkom, a dva dana kasnije sastaće se sa Japanom od 15.30 sati.

Prvo mesto na tabeli treće grupe druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu drži Danska sa četiri boda, koliko ima i drugoplasirana Nemačka. Rumunija je treća sa dva boda, dok je Poljska četvrta sa takođe dva boda. Japan i Srbija nisu osvojili nijedan bod.

Plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva izboriće po dve najbolje plasirane selekcije iz grupa.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)