IGRAMO U HAOSU! Počinje Evropsko prvenstvo, rukometaše Srbije i dalje muči korona

S. K. - Đ. S.

12. 01. 2022. u 20:06

KORONA, ali i organizacija EP, i te kako muči naše najbolje rukometaše. U normalnim okolnostima "orlovi" bi bili maksimalno skoncentrisani na današnji (18.00) prvi meč u grupi C u Segedinu protiv Ukrajine.

ИГРАМО У ХАОСУ! Почиње Европско првенство, рукометаше Србије и даље мучи корона

FOTO: RSS

Ali, novi pozitivan igrač, Đorđe Đekić, problemi sa smeštajem u hotelu, kao i testiranje bacili su u senku utakmice. Šokiran je i selektor Toni Đerona, koji je organizaciju Prvenstva nazvao haotičnom.

- Haotična organizacija na EP za rukometaše. Obični gosti stoje u istim hodnicima sa timovima, bez maski, nema testova za sve ekipe, odlažu se rezultati, ja još čekam na testiranje, a zakazano mi je bilo u 8.45 (ovo je objavljeno juče u 11.00, prim. aut). Rezultat? Neki igrači već pozitivni. Kako možemo da igramo - napisao je na svom tviter-nalogu Toni Đerona.

A dobre i loše vesti u našem taboru se smenjuju kao na traci. Posle dolaska Stevana Sretenovića, juče ujutro je saopšteno da je Đorđe Đekić pozitivan, da je "bez simptoma i da mu sledi petodnevan karantin".

- Moramo da se suočimo sa ovom sitacijom, bez obzira na to što je teško, jer svakog puta moramo da menjamo rotaciju, kompoziciju tima, ali sada nema vremena da mislimo o tome, već na igrače koji mogu da igraju protiv Ukrajine. Svi momci koji budu nosili srpski dres, boriće se 100 odsto da pobede na ovom meču. Ukrajinci su promenili igrače, trenera, koji može da promeni sistem igre tako da moramo biti spremni na sve. Najvažnije je da budemo fokusirane na sebe, da igramo onako kako moramo u odbrani, jer ako je defanziva na zadovoljavajućem nivou, sve ostalo će biti lakše - ističe za sajt RSS Đerona.

Igrači pokušavaju da sačuvaju mirnoću i da se što je bolje moguće koncentrišu na startni duel sa Ukrajinom.

- Zbog svega što nam se izdešavalo protekle dve nedelje su bile jako teške, ali u današnje vreme to nije bilo moguće izbeći. Ovde smo došli da ostvarimo cilj koji smo odavno postavili. Uprkos problemima atmosfera u ekipi je vrhunska. Oporavilo se nekoliko ključnih igrača tako da ćemo da se "skrpimo" i u odbrani i u napadu. Sada je zbog korone ispao Đekić, tako da ćemo da igramo i za njega. Što se tiče Ukrajinaca, oni su dosta toga promenili, ali moramo da se fokusiramo na sebe, da negujemo naš sistem koji nam je doneo dobre rezultate. Najvažnije je da gledamo sebe, pa protivnika - naglašava kapiten Mijajlo Marsenić.

Trikolori se žalili

FRANCUSKI rukometaši su bili šokirani kada su u hotelu u Segedinu zatekli turiste bez maski. Selektor Gijom Žil je organizaciju nazvao neprihvatljivom. Zbog toga se olimpijski pobednik žalio EHF, koji je obećao da će popraviti situaciju.

- Bili smo zaprepašćeni što smo videli da gosi hotela ne nose maske. I još je trebalo da jedemo zajedno sa njima - šokiran je Nikola Karabatić.

Golman Vensan Žerar je primetio da su neki gosti bili u kupaćim kostimima i da će igrači teško izbeći da se ne zaraze.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri