"KUP PREDSEDNIKA" Strelci ciljaju trofeje u Vroclavu

V. N.

03. 11. 2021. u 21:50

TROJE naših najboljih strelaca Damir Mikec, Milenko Sebić i Andrea Arsović otputovali su u Vroclav (Poljska), gde će od četvrtka do 9. novembra učestvovati na "Kupu predsednika", svojevrsnoj zameni za finale Svetskog kupa.

КУП ПРЕДСЕДНИКА Стрелци циљају трофеје у Вроцлаву

FOTO: OKS

U svakoj disciplini učestvovaće 12 najboljih na svetskim rang-listama, a najuspešnije očekuju trofeji i nagrade. Takmičenje će biti i eksperimentalnog karaktera.

Olimpijski vicešampion Damir Mikec, drugoplasirani je na listi za vazdušni pištolj, bronzani sa Igara u Tokiju Milenko Sebić je petoplasirani za MK pušku trostav, dok je Andrea Arsović, osma na Olimpijskim igrama u trostavu, posle odustajanja jedne od takmičarki naknadno pozvana.

- Činjenica da na turniru na koji su pozvani najbolji strelci sveta ove godine imamo troje predstavnika je još jedan pokazatelj uspešne sezone srpskog streljaštva, a ujedno održavamo i kontinuitet. Andrea Arsović i Damir Mikec iza sebe imaju osam finalnih turnira Svetskog kupa, poslednjih godina su bili redovni učesnici ovih turnira. Oboje su osvojili po dva zlatna globusa. Andrea ima i dva srebra i bronzu - ističe za sajt SSS šef stručnog štaba i selektor za pušku Dragan Donević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave