BIJE MITAR, BIJE I DUŠAN! Selektor Stojković ima veoma jake argumente da napadnemo Portugalce

N. ILjUKIĆ

01. 11. 2021. u 22:59

IDEMO u Lisabon da napadnemo Portugaliju.

БИЈЕ МИТАР, БИЈЕ И ДУШАН! Селектор Стојковић има веома јаке аргументе да нападнемо Португалце

FOTO: M. Vukadinović

Šteta je što ih nismo pobedili još u Beogradu. Zato ćemo sada da to pokušamo u gostima i da se direktno plasiramo na Svetsko prvenstvo! Hrabra, mnogo hrabra izjava selektora Srbije Dragana Stojkovića još nam zvoni u ušima, a izašla je iz srca i usta pre mesec dana, kada je bilo jasno da će meč poslednjeg kola kvalifikacija, koji će "orlovi" da igraju 14. novembra na "La Lužu" da odluči da li će u kasu našeg, ili portugalskog saveza preko noći doneti 12 miliona evra.

Poslednji vikend je pokazao da Srbija ima čime da otvoreno zapreti prvaku Evrope iz 2016. Dvojica najboljih napadača "orlova", Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović su dali po het-trik. Junaci Fulama i Fiorentine su skoro na identičan način, po jednim golom sa bele tačke, pa onda dokusurivanjem rivala obezbedili pobede od po 3:0.

- Prijaju mi ovakvi mečevi. Protiv Vest Bromvič Albiona je sve funkcionisalo kako treba. Radujem se drugom-het triku u prvenstvu, a kao i obično najveće zasluge odlaze na račun mojih saigrača. Bez dobrih asistencija, nema ni golova - gospodski je, kao i obično, pričao Mitrović, koji se na 15 mečeva u Čempionšipu, čak 18 put upisao u strelce.

FOTO: FK FULAM

Aleksandar Mitrović

Drugi put ove sezone, Mitrovićev sin Luka se obradovao posebnom poklonu posle očevog meča. To je lopta kojom je popularni Mitar postigao drugi het-trik u sezoni. Prethodno je 29. septembra stradao Svonsi, i to već u prvom poluvremenu.

A Vlahović, 21-godišnji napadač se na neobičan, ali i najpravedniji način bori sa psihološkim pritiskom u Fiorentini. Nedavno je odbio da potpiše produženje ugovora sa "violom", predsednik Komiso je ubedio navijače da okrenu leđa prvoj violini tima, ali Vlahović svira po svojim notama. I to virtuozno! Posle 11 mečeva mladi as je postigao osam golova, isto koliko i Argentinac Đovani Simeone iz Verone, a samo gol manje od lidera na listi strelaca Čira Imobilea iz Lacija. Bukvalno je sam "trojkom" počistio Speciju.

Tanjug/AP

Dušan Vlahović

Bije Mitar, ali bije i Dušan. Scenario, po kojem će selektor Stojković da napadne Portugalce usred Lisabona, sada i te kako ima smisla. Eto, ima Piksi s kim će da preti kolegi Santošu i Ronaldu! 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave