LEGENDA OSTAJE NA ČELU SAVEZA: Daniloviću novi mandat na funkciji predsednika KSS

Novosti online

14. 12. 2020. u 17:40

ЛЕГЕНДА ОСТАЈЕ НА ЧЕЛУ САВЕЗА: Даниловићу нови мандат на функцији председника КСС

FOTO: Nebojša Paraušić

DOSADAŠNJI predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović ponovo je danas jednoglasno izabran na tu funkciju.

Kako je saopšteno na sajtu Saveza, Danilović je dobio novi četvorogodišnji mandat glasovima svih prisutnih delegata - 31.

"Zahvaljujem svim poslovnim partnerima, članovima Upravnog odbora u protekle četiri godine, smatram da smo napravili mnogo stvari. Savez nikad nije bio finansijski stabilniji, naravno jedan deo zasluga ide državi, drugi deo našim poslovnim partnerima koji su prepoznali naš odličan rad i priključili se našem Savezu, a tome u prilog govori da smo potpisali neke nove ugovore i produžili stare", rekao je Danilović.

"U naredne četiri godine očekuju nas Olimpijske igre, evropska prvenstva… Seniorke su se već kvalifikovale na Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre, 3 na 3 reprezentacija je takođe izborila plasman na OI. Ima stvari koje smo radili dobro, ima i nekih stvari koje u naredne četiri godine možemo da radimo još bolje sa novim Upravnim odborom, kome ovom prilikom čestitam. Siguran sam da će biti tako", dodao je on.

Na predlog predsednika izabrana su i četiri potpredsednika, Ana Joković ostaće potpredsednik za žensku košarku, Bojan Radun potpredsednik za finansije i marketing, a Dušan Projović potpredsednik za takmičenja. Jedina promena je na funkciji potpredsednika za mušku košarku, na koju je izabran Nenad Krstić umesto Igora Rakočevića.

"Ukazana mi je velika čast, moram da se vratim na to i kažem da sam još kao igrač gledao Savez kao drugu kuću. Jeste fraza, ali je stvarno bilo tako. Uvek sam se fenomenalno osećao igrajući za reprezentaciju, sada je ovo nešto potpuno drugo, još je jači osećaj da sam kroz ovu funkciju i dalje deo Košarkaškog saveza Srbije, što mi stvarno imponuje", rekao je Krstić.

Za novog predsednika Skupštine KŠ izabran je Blaž Stojanović, koji je zamenio Dragana Gačića.

Na predlog regionalnih košarkaških saveza, delegati Skupštine KŠ izabrali su četiri člana Upravnog odbora, a to su Darko Karan, Marko Ivanović, Dragana Kontić i Miodrag Kocić.

Izabrani su i novi Nadzorni odbor i Disciplinski sud. Predsednik Nadzornog odbora je Zoran Kristić, a članovi Radoslav Stefanović i Zoran Gerov. Predsednik Disciplinskog suda je Vasko Jančić, a članovi Dušan Mitrović, Aleksandar Zarija, Željko Ivetić i Nebojša Ranđelović.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)