KK CRVENA ZVEZDA: Opstrukcije od strane KK Partizan utiču na napore da sačuvamo ABA ligu

Novosti online

11. 09. 2020. u 16:45

КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Опструкције од стране КК Партизан утичу на напоре да сачувамо АБА лигу

FOTO: M. Vukadinović

UZBURKANE su strasti na Jadranu, a čini se da se talasi koji žestoko udaraju po temeljima balkanske košarke uskoro neće smiriti.

KK Crvena zvezda oglasio se saopštenjem, u kome konstatuju da "opstrukcije KK Partizan utiču na napore ostalih klubova da sačuvaju ABA ligu". 

Smatraju da se zbog "dezinformacija koje se iznose od strane Ostoje Mijailovića" primorani da reaguju i javnost informišu o sledećim činjenicama. 

"KK Crvena zvezda tužio je ABA ligu još početkom 2020. godine (03.02.2020) kada nisu sprovedene jednoglasno usvojene donete odluke na Skupštini 03.01.2020. godine u Zagrebu, sa ciljem da se urede osnivački akti lige koji nisu uređeni od 2015. godine i za koji su glasali svi članovi skupštine" 

Crvena zvezda naglašava da je odluka o prenosu udela jedinstvena i da u sebi prethodno predviđa uređenje odnosa između KK Cedevita i KK Cedevita Olimpija, prenos udela sa KK Cedevita na KK Mornar Bar, KK MZT na KK Primorska i tek na kraju, prenos udela sa KK Metalac Valjevo na KK FMP. 

"KK Crvena zvezda mts pravno, administrativno, niti na bilo koji drugi način nije povezana sa KK FMP. Bez obzira na tu činjenicu, u nameri da sakrije sve svoje greške, propuste i ogroman minus u klupskoj kasi, Ostoja Mijailović našao je „rešenje“ u vidu sportske arbitraže u Lozani i skretanje pažnje sa svojih problema, ali nanoseći ogromnu štetu košarci u regionu.

KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je u skladu sa Zakonima zemlje na čijoj teritoriji je sedište lige, jedini nadležan sud za sve sporove povodom ABA lige i društvenog ugovora Trgovinski sud u Zagrebu;

Svi klubovi koji su učesnici ABA lige (13 klubova ABA 1 lige i 14 klubova ABA 2 lige), izuzev KK Partizan, dostavili su svu potrebnu dokumentaciju pravnicima ABA lige za preregistraciju, prenos udela i početak nove sezone ABA lige na radnom sastanku koji je održan u petak 11.09.2020.godine.

KK Partizan koji je pokušao da dezinformiše javnost i pred ovaj sastanak, nastavio je sa opstrukcijama i na taj način, što je bio jedini klub, koji je bio protiv zakazivanja naredne Skupštine ABA lige jtd od strane kluba rotacijski utvrđenog redosledom da predsedava ABA ligom!"

Zbog toga iz Crvene zvezde kao odgovornog za nestanak ABA lige, eventualni prekid ili kašnjenje nove sezone vidi isključivo KK Partizan. Crveno-beli su potom zahvalili svim ostalim klubovima (13 članova ABA 1 i 14 članova ABA 2 lige) na razumevanju. 

Zbog svega navedenog, KK Crvena zvezda mts kao klub koji je ponudio kompromis i učionio konkretne korake, traži izvršenje odluka Skupštine ABA lige. Ujedno, odlaganjem ispunjenja odluka Skupštine ili njihovim neizvršenjem dovodi se u opasnost i finansijsko upravljanje ABA ligom.

"KK Crvena zvezda odgovorno tvrdi da nema nikakvog sukoba u srpskoj košarci na relaciji i između KK Crvena zvezde, Partizana i KK FMP, već samo između ABA lige jtd i KK Partizan jer taj klub ne sprovodi odluke skupštine regionalnog takmičenja za koje je i sam pozitivno glasao u tri navrata (Skupštine ABA lige jtd 27.05.2020, 16.07.2020, odnosno 23.07.2020. godine)", stoji u saopštenju KK Crvena zvezda.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)