JOKIĆ POSLE TRIPL-DABLA: Polako se pronalazimo, nismo u Orlandu zbog jedne pobede

G. K.

04. 08. 2020. u 19:28

PAO je prvi tripl-dabl učinak u nastavku NBA sezone, a to je učinio niko drugi do naš Nikola Jokić (30 poena, 12 skokova, 10 asistencija) u trijumfu Denvera nad ekipom Oklahome posle produžetka - 121:113.

ЈОКИЋ ПОСЛЕ ТРИПЛ-ДАБЛА: Полако се проналазимо, нисмо у Орланду због једне победе

Foto: Tanjug/Kim Klement/Pool Photo via AP

Pobeda koja je bila preko potrebna posle debakla u prvom susretu sa Majamijem pre par dana, ostvarena je teškom mukom u neizvesnoj završnici. Momak iz Sombora je prvo poluvreme odigrao u slabom ritmu, postigavši samo sedam poena, dok je rezultat na semaforu išao u korist Tandera (51:50).

U nastavku se potpuno promenila slika na parketu, Jokić je radio šta je hteo, u pomoć mu je pristigao i Majkl Porter junior koji se zaustavio na 37 poena i 12 skokova. Kod poraženih bolji od ostalih bili su Šej Gildžus Aleksander (24p) i Kris Pol (23 poena, 8 as). Međutim, veoma lako je pobeda mogla otići i u ruke igrača Oklahome, jer je četiri sekunde pre kraja regularnog dela Pol pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja i tako propustio da donese trijumf svom timu. U produžetku je srpski košarkaš sa šest uzastopnih poena zapečatio pobedu.

- Rekao sam saigračima da će pobediti tim koji bude imao više strasti i energije. Želeo sam da budemo baš takvi. Krajnja razlika je samo u tom pristupu - istakao je Jokić.

DVOJICI NAGRADA ZA NAJBOLjEG

TRENERI Milvokija i Oklahome, Majkl Budenholzer i Bili Donovan, podeliće nagradu za najboljeg trenera u sezoni nakon što su dobili identičan broj glasova u anketi u kojoj je glasalo svih 30 trenera u ligi. Ovo je za Budenholzera drugo priznanje pošto je i prošle godine bio laureat, dok izbor Donovana predstavlja iznenađenje, s obzirom na to da se Oklahoma nalazi na šestom mestu Zapadne konferencije.

Treba napomenuti da je ekipa trenera Majka Melouna bila oslabljena neigranjem tri startera - Džamala Mareja, Vila Bartona i Gerija Herisa, dok je kod Oklahome odsutan bio Denis Šruder koji je napustio kampus kako bi prisustvovao rođenju svog drugog deteta.

- Nedostaju nam, ali je bitna energija onih koji su tu. Sviđa mi se što mogu da igram i sa nekim drugim momcima. Bila nam je potrebna ova pobeda. Neki igrači su nam se tek nedavno pridružili, meni je ovde već treća nedelja. Polako se svako pronalazi, pobede zato i jesu važne, ali nismo mi ovde došli da bismo ostvarili jedan trijumf - konstatuje Jokić.

Novinare je zanimalo kako se oseća kada igra bez publike.

- Znate, nije meni ovo prvi put. Igrao sam u karijeri bez publike, ili sa vrlo malo gledalaca na tribinama, tako da meni ovo i nije baš novo. Meni je ovo maltene normalno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina