ZVEZDA I PARTIZAN NAPUŠTAJU ABA LIGU: Pravi se veoma jaka srpska liga

Novosti online

16. 09. 2023. u 12:48

ODRŽANA je sednica Košarkaške lige Srbije. Na njoj su prisustvovali predstavnici Crvene zvezde i Partizana, Nebojša Čović, odnosno Mlađan Šilobad.

ЗВЕЗДА И ПАРТИЗАН НАПУШТАЈУ АБА ЛИГУ: Прави се веома јака српска лига

ABA liga/Emilija Jovanović

Glavna tema je unapređenje pomenutog takmičenja u kome bi igrali naši najveći klubovi i koje bi imalo prohodnost u Evropu.

- Već drugu godinu se okupljamo u sjajnom ambijentu hotela na Staroj planini. Usvojili smo na Skupštini važne i zanimljive odluke. Svakako, najinteresantnije je da smo se dogovorili da od sezone 2025/2026. naša liga postane profesionalna! I da u njoj igraju svi klubovi, počevši od Crvene zvezde i Partizana, pa do svih ostalih abaligaša, da kroz naše takmičenje nađu prolaz u evropska takmičenja. To bi značilo formiranje jake srpske lige u kojoj bi igrali naši najbolji timovi, jer više ne bi imali potrebu učešća u regionalnom takmičenju - rekao je direktor KLS-a Aleksandar Grujin.

Dotakao se i ABA 2 lige i istakao da je najpravednije da šampion ako je on i iz Srbije ide direktno u ABA ligu.

- Kao što je poznato, sve zemlje učesnice ABA lige imaju ograničen broj ekipa, učesnica. Srbija ima najveću kvotu učesnika, ukupno pet mogućih timova, ali želimo da neke stvari definišemo. Smatramo da je pravedno da prvak ABA 2 direktno uđe u elitnu ABA ligu, da ne mora da razigrava sa najslabije plasiranim timom od onih pet iz ABA lige.

Naveo je primer Zlatibora koji je pre dve sezone osvojio ABA 2 ligu, ali je morao da razigrava sa Borcem i nije uspeo da postane deo elite na Jadranu.

- Na taj način nam se uskraćuje prostor za šestog učesnika iz Srbije, a svi znamo da je tako prošle godine izvisio Zlatibor, iako je po zaslugama trebalo da se nađe u regionalnoj eliti - zaključio je Grujin.

BONUS VIDEO: Sjajna atmosfera na dočeku košarkaša i Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)