NOVI SRPSKI MVP: "Orlići" okončali Evropsko prvenstvo pobedom, ali ne i kada su želeli (VIDEO)

Novosti online

16. 07. 2023. u 17:29

MLADA košarkaška reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača 20 godina starosti, zauzela je peto mesto na Evropskom prvenstvu.

НОВИ СРПСКИ МВП: Орлићи окончали Европско првенство победом, али не и када су желели (ВИДЕО)

FOTO: FIBA.Basketball

"Orlići" su na Kritu bili na kraju razigravanja bolji od Nemačke – 82:78 (21:14, 13:27, 29:20, 19:17) i to u meču za petu poziciju.

Tim koji vodi trener Nenad Čanak sasvim dobro je ušao u duel, vodio 12:6 i 21:12. Međutim, odbrana je popustila u drugom periodu, što je Nemačka iskoristila i okrenula rezultat. U ovom delu, rival je išao i na +12 – 23:35, da bi se na veliki odmor otišlo pri rezultatu 34:41.

"Orlići" su drugo poluvreme otvorili serijom 12:2, i za manje od četri minuta okrenuli rezultat u svoju korist – 46:43, koliko je bilo u 23. minutu posle poena sa penala Čedomira Matića.  U ujednačenoj trci koja je potrajala do kraja, naš tim je ipak uspeo da ostane korak ispred, pa je sa pet poena viška (78:73) ušao u poslednja dva minuta meča, pa i da prednost zadrži do kraja i ostvari pobedu.

Najefikasniji u našem timu bio je Nikola Šaranović sa 26 poena, uz pet skokova, Mihailo Petrović je ubacio 18 poena i pet asistencija, Filip Branković brojao do 12 poena,a  Matija Belić do 11.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)