IZNENAĐENJE U AMERICI! Bogdan Bogdanović u centru pažnje

Novosti online

12. 04. 2023. u 08:08

Košarkaši Atlante plasirali su se prošle noći u plej-of NBA lige, pošto su na gostovanju savladali Majami sa 116:105.

ИЗНЕНАЂЕЊЕ У АМЕРИЦИ! Богдан Богдановић у центру пажње

Foto AP

Atlanta je već u prvoj četvrtini došla do dvocifrene prednosti, a u narednoj deonici stižu i do maksimalnih 63:39.

Domaća ekipa je do kraja poluvremena smanjila na 65:50, dok su treću četvrtinu počeli serijom 16:6 i prišli na minus pet. Atlanta je ubrzo ponovo stigla do dvocifrene razlike i u nastavku bez većih problema slavila u plej-in duelu.

Tre Jang je bio najefikasniji u Atlanti sa 25 poena, uz osam skokova i sedam asistencija, Dedžonte Marej je postigao 18 poena, uz šest dodavanja i pet skokova, a Sadik Bej je upisao 17 poena i šest uhvaćenih lopti.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović je za pobednički tim postigao 14 poena, uz po dva skoka, dve ukradene lopte i asistencije.

U ekipi Majamija bolji od ostalih je bio Kajl Lauri sa 33 poena, Tajler Hiro je upisao 26 poena i šest skokova, dok je Džimi Batler zabeležio 21 poen i devet asistencija.

Atlanta je tako zauzela sedmu poziciju u Istočnoj konferenciji i u prvoj rundi plej-ofa igra protiv Bostona. Majami će se boriti za osmo mesto sa pobednikom meča između Toronta i Čikaga. Osmoplasirani tim u plej-ofu igra protiv Milvokija.

Plasman u plej-of izborili su i košarkaši Los Anđeles lejkersa, koji su na svom terenu nakon produžetka savladali Minesotu sa 108:102.

Veći deo prvog poluvremena prednost je bila na strani Minesote, koja je na odmor otišla sa rezultatom 60:49.

Lejkersi do prvog vođstva u drugom delu meča dolaze 1,4 sekunde pre kraja četvrte četvrtine, kada je trojku pogodio Denis Šruder za 98:95. Gosti su produžetak izborili pošto je 0,1 sekund pre kraja tri slobodna bacanja pogodio Majk Konli, nakon što ga je prethodno faulirao Entoni Dejvis.

Oba tima su tokom četvrte deonice i produžetka imala problem sa ubacivanjem lopte u igru, a upravo posle jedne ukradene lopte na 12,1 sekund pre kraja dodatnog perioda šut za tri poena i izjednačenje promašio je igrač Minesote Torin Prins. Pobedu Lejkersa potom je sa slobodnih bacanja potvrdio Šruder, koji je u drugom poluvremenu i produžetku postigao 18 poena (ukupno 21).

Najbolji učinak u Lejkersima imao je Lebron Džejms sa 30 poena, 10 skokova i šest asistencija, dabl-dabl je ostvario i Entoni Dejvis sa 24 poena i 15 skokova, dok je Šruder pored 21 poena upisao i četiri uhvaćene lopte.

Karl-Entoni Tauns je u gostujućem timu zabeležio dabl-dabl učinak sa 24 poena i 11 skokova, Majk Konli je dodao poen manje, Torin Prins je postigao 14 poena, a dabl-dabl je ostvario i Kajl Enderson sa 12 poena i 13 asistencija.

Lejkersi sa sedmog mesta u Zapadnoj konferenciji idu u plej-of, gde ih čeka ekipa Memfisa. Minesota u borbi za osmo mesto igra sa pobednikom meča između Nju Orleansa i Oklahome.

Osmi tim Zapada u prvoj rundi plej-ofa igra sa Denverom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!