NBA STIŽE NA BALKAN?! Komesar najjače košarkaške lige na svetu izazvao "potres"

Novosti online

19. 10. 2022. u 18:43

GODINAMA unazad pominjala se mogućnost da bi NBA meč, bar u predsezoni mogao da se odigra na Balkanskom poluostrvu. Ta priča ponovo je zaživela u javnosti.

НБА СТИЖЕ НА БАЛКАН?! Комесар најјаче кошаркашке лиге на свету изазвао потрес

Foto: EPA

Janis Adetokumbo, prenose mediji, odavno lobira da se takav spektakl odigra na Balkanu, odnosno da Milvoki Baksi zaigraju u Grčkoj.

- Voleli bismo da to napravimo. Znam koliko je to važno Janisu lično. Video sam i njegovu majku i njoj je takođe to važno. Probaćemo… Nije lako prebaciti te predsezonske utakmice preko bare, ali znamo koliko je to važno ne samo Janisu već i neverovatnim navijačima u Grčkoj. Probaćemo to da izvedemo, rekao je Adam Silver.

U prepandemijskoj eri postojala je praksa da Američki timovi igraju a sa evropskim, a ove godine to su činili sa  japanskim i onima u Emiratu.

Poslednji put je predsezonski meč igrala Oklahoma na tlu Evrope i to u Španiji 2016. Tanderi su tada dobili Barselonu u Kataloniji i izgubili su od Reala u Madridu. Iza toga je NBA preferirala da zvanične utakmice iz sezone prebaci u velike dvorane i tu nije bilo prilike za evropske timove da se odmere sa američkim.

Pre Španije NBA timovi su gostovali u Milanu, Istanbulu, Berlinu, Bilbau, Malagi, Rimu, Kelnu, Parizu, Lionu, Londonu, Tel Avivu... Neretko se dešava da uticajni igrači poput Janisa dovedu svoj tim u svoju zemlju, pa je tako na primer Toni Parker sa Sparsima 2006. igrao protiv Asvela u Lionu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao na utakmicu košarkaša Zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati