NEOČEKIVANO: Srbija ostala bez predstavnika u Ligi šampiona

Novosti online

17. 06. 2022. u 21:45

KOŠARKAŠI Zlatibora iz Čajetine nemaju mnogo razloga za zadovoljstvo, nakon što su uskraćeni za igranje u ABA 1 ligi, morali su da osdustanu i od Lige šampiona.

НЕОЧЕКИВАНО: Србија остала без представника у Лиги шампиона

Foto: ABA liga

Iz kluba poručuju da su zbog neizvesnosti oko rasporeda morali da odustanu od učestvovanja u FIBA Ligi šampiona.

– Odustali smo od prijave, razlog je jedan jedini, neizvesnost oko nastupanja naredne sezone u ABA 1 ligi – počeo je svoje izlaganje za “Mondo” predsednik kluba Rajko Pelverović i dodao:

– Pošto nismo dobili još pozitivan odgovor, nismo sigurni da ćemo igrati, svako prijavljivanje bi izazvalo da u sledećoj sezoni igramo tri takmičenja, odnosno ABA 2 ligu, FIBA Ligu šampiona i Košarkašku ligu Srbije. To je za nas veliko opterećenje i ne bi mogli da nastupamo u tri takmičenja – nastavio je on.

Objasnio je prvi čovek Zlatibora da bi ekipa obezbedila neophodna sredstva za učešče u Ligi šampiona, međutim, usled problema sa ABA ligom morali su da se odluče na ovaj potez.

– Osnovni razlog odustajanja je neizvenost oko učešća u ABA ligi, mi smo bili spremni i igrali bismo da smo do sada imali potvrđeno učešće u ABA. Onda bi igrali dva takmičenja, ABA 1 i FIBA Ligu šampiona. U svakom smislu te reči imali smo punu podršku lokalnje samouprave i zajednice koje klub dolazi, ali druge stvari nam nisu išle još uvek u prilog nismo smeli da podnosimo kandidaturu – naveo je on.

Kalendari su oni koji prave glavni i osnovno problem srpkim klubovima.

– Od toga sve zavisi. Za srpski tim koji igra ABA 2 i Košarkašku ligu Srbije je nemoguće da igra Evropu jer se podudaraju kalendari. Jedini način dolaska u ABA 1 je kroz ABA 2, tako da ako nam ne bude priznat rezultat koji smo ostvarili na terenu sutra za zeleneim stolom moraćemo naredne sezone da pokušamo da ostvarimo isti rezultat i da se plasiramo u ABA 1. Neigranjem ABA 2 i igranjem Evrope mi bi sebi praktično uskratili pravo da igramo ABA 1 ligu naredne sezoni – naveo je Pelverović.

BONUS VIDEO: Sve spremno za proslavu 30 godina od kada je KK Partizan postao šampion Evrope

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)