GOTOVO JE! Luka Jović na pozajmici na Apeninima, Real plaća pola plate

Novosti online

17. 06. 2022. u 11:52

ZAVRŠENA je saga oko Luke Jovića, bar tako piše "Korijera delo Sport.

ГОТОВО ЈЕ! Лука Јовић на позајмици на Апенинима, Реал плаћа пола плате

EPA/EFE/ Juan Carlos Hidalgo

Real Madrid i Fiorentina su se dogovorili da Srbin pređe u Toskanu na jednogodišnju pozajmicu. Uslovi su više nego povoljni za italijanski tim.

Navodno, prvaci Evrope su spremni da puste Luku na besplatnu pozajmicu i da učestvuju u plaćanju polovine njegove plate, na taj način bi Fiorentina platila samo tri miliona evra.

Prema istim izvorima Jović je već dao pristanak na tu vrstu aranžmana, dok su se dva kluba takođe dogovorila da bi pozajmica mogla da bude obnovljena i za sezonu 2023/2024, a o detaljima te pozajmice bi se dogovorili kasnije, piše "Mocartsport".

Moglo je da se nasluti pre nekoliko dana da se ovakav rasplet kuva. Luka je na društvenim mrežama zapratio Fiorentinu, što je bio jasan znak za medije sa Apenina da krenu da kopaju.

U prvom trenutku se činilo da od posla neće biti ništa, i da je Jovićeva plata od šest miliona evra nepremostiva prepreka. Ipak, poslednje informacije govore o tome da je dogovor postignut.

Za Real Madrid u minuloj sezoni reprezentativac Srbije je postigao samo jedan gol, pa je odlazak u Firencu pravi način da se oživi karijera nekadašnjeg napadača Crvene zvezde.

Podsećanja radi, posle senzacionalnih igara u Ajntrahtu iz Frankfurta Jović je pojačao Real Madrid leta 2019. godine, potpisavši petogodišnji ugovor, ali nije ispunio očekivanja, ostao je u senci Karima Benzeme.

BONUS VIDEO: 10 najposećenijih finala SP u fudbalu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)