U DENVER STIGAO "SNAJPERISTA": Nikola Jokić i Nagetsi dobili pojačanje (VIDEO)

Novosti online

04. 12. 2021. u 16:52 >> 21:51

NIKOLA Jokić i ostatak ekipe Denver Nagetsa od danas imaju novog saigrača, a on je odmah zablistao.

У ДЕНВЕР СТИГАО СНАЈПЕРИСТА: Никола Јокић и Нагетси добили појачање (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Kako je pred meč sa Njujorkom saopštio sportski direktor kluba Tim Koneli, potpisan je desetodnevni ugovor sa bekom Dejvonom Ridom. Tu utakmicu, Rid je, po izboru trenera Majkla Melouna, završio kao najbolji defanzivac susreta.

Ovaj 26-godišnjak je u aktuelnoj sezoni Razvojne lige nastupao za Denverovu filijalu Grand Rapids Gold i prosečno ostvarivao 15 poena, 8,3 skoka, šest asistencija, 2,14 "krađa", a šutirao je trojke sa impresivnih 42,9% uspešnosti.

Rid je već bio u NBA ligi, nastupao je 21 put za Feniks Sanse u sezoni 2017/2018 i Indijana Pejserse u narednoj, dok je prikupio 93 nastupa u Razvojnoj ligi, u kojoj je, igrajući za Severnu Arizonu, Fort Vort, Siuks Fols i Grand Rapidse prosečno imao 13 poena, 6,3 skoka, 3,5 asistencije i 1,1 osvojenu loptu po nastupu.

On je bio 32. pik na NBA draftu 2017, posle odličnih nastupa za Univerzitet Majami, usled kojih je izabran u idealnu defanzivnu petorku ACC konferencije.

Nikola Jokić i Ridom osveženi Nagetsi se nalaze na turneji, a prvi meč su odigrali u Njujorku. Jokić je maestralno predvodio Denver do pobede protiv Niksa, dok je Rid zablistao i u napadu (devet poena, trojke je šutirao 3/3), a naročito u odbrani - sedam puta je omeo šuteve direktnih rivala, pet puta sprečio dodavanja domaćina, a meč završio sa dve osvojene lopte, pa ga je Meloun nagradio posle takvog nastupa:

Srpskog centra i ekipu za koju nastupa (a koja je ophrvana brojnim povredama, pa i pojedinim korona-odsustvima) u nastavku turneje čekaju još gostovanja Čikagu, Nju Orleansu, te dva meča u nizu sa San Antonio Sparsima, a potom sledi kratkotrajan povratak u Denver, gde će odigrati utakmice sa Vašingtonom i Minesotom pre nove mini-turneje.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina