MALER ZA MALEROM: Luka Jović "kriv" za haos u Real Madridu

Novosti online

04. 12. 2021. u 14:58

LUKA Jović i dalje proživljava teške trenutke u FK Real Madrid.

МАЛЕР ЗА МАЛЕРОМ: Лука Јовић крив за хаос у Реал Мадриду

Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Prvo su mu problem zadavale manje, pa veće povrede, onda mu Zinedin Zidan nije davao značajniju šansu, a ni Karlo Anćeloti ga, od letošnjeg preuzimanja ekipe, ne koristi baš često.


Zatim je Luka Jović dobio priliku da igra, pa makar i "na kašičicu", pa doživeo da ga saigrači bojkotuju.

Ali, taj skandal na meču Granada - Real Madrid samo je deo haosa koji se dešava u evropskom fudbalskom gigantu. Srbin je i za to, istina nehotično, "kriv". 

Foto: M. Vukadinović, AP, Tviter printskrin

Karlo Anćeloti i Luka Jović

Naime, na pomenutom susretu Srbin je, kako to obično biva, utakmicu počeo na klupi za rezerve, a kada su gosti poveli sa 1:4, što je bio i konačan rezultat, Anćeloti je u 80. minutu zamenio Karima Benzemu Jovićem. I ne samo njega.

Umesto Tonija Krosa je tada ušao Eduardo Kamavinga, ali se istovremeno dešavao pravi mali raskol pokraj terena.

Naime, zajedno sa Jovićem i Kamavingom, sve  vreme se, čekajući da uđe, zagrevao i njihov saigrač Isko. U pitanju je 29-godišnji reprezentativac Španije, čovek koji je već 343 puta igrao za Real, osvajač dve španske titule, četiri Lige šampiona, ukupno 16 trofeja s Realom. Dakle, neko ko je u "idealnim fudbalskim godinama", ko i te kako zna kako i šta znači igrati u Realu, a koji je tada doživeo šok.

On je krenuo ka aut-liniji, misleći da će, poput Jovića i Kamavinge, ući u igru, ali ga je pomoćni trener Reala, Davide Anćeloti, vratio i rekao "Još ćeš se ti zagrevati". Kako ističe Marka, Isko je, zapanjen, odbio da to posluša i demonstrativno otišao na klupu za rezerve.

Videvši šta se dešava, šef stručnog štaba, Karlo Anćeloti, odmah ga je pozvao, uveo ga u igru kada i Jovića i Kamavingu, pa je za mnoge to bila jedna obična, klasična, trostruka izmena, ali u Realu je nastavilo da kulja.

Isko se, prema pisanju "Marke", na narednim mečevima nije ni zagrevao kao rezerva, "dok sve obaveze na treninzima obavlja kako je i red", ali ostaje pitanje da li on to odbija da radi, ili ga trener uopšte i ne poziva da se pripremi za ulazak u igru, što bi bila neka vrsta kazne za onakvo ponašanje.

Samo Isko, Marijano i Valjeho od tada nisu igrali ni minut u naredna tri meča (protiv Šerifa, Sevilje i Atletika), "iako je Jović, za razliku od ostalih, bar pozivan da se zagreva", kako javlja pomenuti španski list.

Učinak Luke Jovića u Realu

Od 14 ovosezonskih prvenstvenih utakmica Reala, Luka Jović je nastupio svega u šest, a protiv Granade je, 21. novembra, prvi put je zaigrao u Primeri još od 3. oktobra. Sve ukupno, na terenu je bio 70 minuta u šampionatu Španije i jednom zabeležio asistenciju. U Ligi šampiona, od četiri Realove utakmice na dve je dobio priliku, ali najpre samo 24, a onda još manje, 11 minuta.

Sa druge strane, u dva ovosezonska nastupa za reprezentaciju Srbije, dao je po gol na oba meča protiv Katara, ali je igrao 90, odnosno 74 minuta.

Ono što su mu saigrači priredili na gostovanju Granadi, samo je razlog više da sve ozbiljnije razmisli o napuštanju Reala, tim pre što su španski mediji nedavno otkrili da trener Madriđana Karlo Anćeloti obmanjuje javnost kada priča o Joviću. Zbog svega navedenog srpski golgeter bi zaista mogao da "digne sidro", pogotovo nakon što su se pojavile vesti da Luku Jovića želi jedan od najboljih klubova engleske Premijer lige.

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!