VALJAK NA EVROPSKOJ STAZI: Počinje brutalan raspored za Partizan, sa dve utakmice u toku nedelje

N. Iljukić

16. 10. 2021. u 20:11

TRI puta su košarkaši Partizana sinoć morali da lome u Zagrebu Cibonu, da bi je na kraju slomili i upisali četvrti trijumf u ABA ligi - 79:61.

ВАЉАК НА ЕВРОПСКОЈ СТАЗИ:  Почиње бруталан распоред за Партизан, са две утакмице у току недеље

FOTO: KK Cibona/Mihal Jacić/ABA liga

Emotivno nazvan "balkanskim košarkaškim klasikom", ovaj meč je podsetio na neka prethodna izdanja domaćina i gostujućeg tima čiju su slavu prenosili uglavnom čovek po kojem je dvorana u Zagrebu dobila ime i čovek koji je ponovo trener crno-belih.

Željko Obradović je u hali "Dražen Petrović" vodio svoj tim do pobede koja ga je ostavila na čelu tabele i sada je Partizan jedina ekipa koja ima maksimalan učinak u regionalnom takmičenju.

Posle četiri iskušenja u regionalnom takmičenju "parni valjak" izlazi na evropski kolosek. Njemu će u 1. kolu, u utorak, u Nemačkoj od 19.30 domaćin biti Hamburg koji ima jednu pobedu i dva poraza u Bundesligi.

- Pobeda protiv Cibone nam daje samopouzdanje pred start Evrokupa. Idemo u Nemačku, nadam se da ćemo izgledati sve bolje iz meča iz meč i da će igrači koji nemaju veliku minutažu shvatiti da moraju da pomognu timu. Počinje brutalan raspored sa dve utakmice u toku nedelje. Svaki igrač mora da zna da će biti važan za ekipu - rekao je Obradović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)