PARTIZAN - FABRIKA TALENATA: Stanojević brusi 14 bisera

M. B.

13. 05. 2021. u 09:00

FUDBALSKA fabrika talenata iz Humske odavno je nešto po čemu fudbalska Evropa prepoznaje Partizan.

ПАРТИЗАН - ФАБРИКА ТАЛЕНАТА: Станојевић бруси 14 бисера

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli su konstatno u vrhu sa holandskim Ajaksom, a najnovija istraživanja Internacionalnog centra za sportske studije (CIES) pokazuju da se ovaj klub visoko kotira u Evropi po broju igrača licenciranih za ovu sezonu, koji su ponikli u školi u "Zemunelu".

OLIMPIJAKOS PRATI JOVIĆA

TALENAT Nemanja Jović/FOTO: M. Vukadinović

OLIMPIJAKOS ovog leta vraća u svoje redove Svetozara Markovića, koji je imao odličnu sezonu u redovima crno-belih, a prema pisanju grčkog lista "Fos", atinski crveno-beli pomno prate razvoj 19-godišnjeg Nemanje Jovića.

Grci ne navode da se trenutno bilo šta dešava na realizaciji transfera, a činjenica da je mlađani vezista u tefteru sportskog sektora Olimpijakosa ukazuje na to da bi uskoro mogli da uslede i konkretniji potezi.

Strateg "valjka" Aleksandar Stanojević, tako, trenutno računa na čak 14 igrača koji su ponikli u Partizanu, što je dovoljno za deobu 13. mesta na Starom kontinentu, ali i za prvo mesto kada je reč o srpskim superligašima. Na vrhu su češka Sigma, francuski St. Etjen i španski Real Sosijedad sa 16 igrača, a zanimljivo je da Mančester junajted i Liverpul imaju samo jednog fudbalera manje trenutno koji je prve fudbalske korake učio na "Old Trafordu", odnosno "Enfildu".

Kada su srpske prilike u pitanju, odmah ispod Partizana je Rad, u čijim redovima se trenutno nalazi 13 fudbalera poniklih na Banjici. Slede Čukarički i Mačva sa po 11, dok Vojvodina i Mladost iz Lučana računaju na deset takvih igrača. Zanimljivo je da je aktuelni šampion Srbije Crvena zvezda tek na 12. mestu sa svega pet fudbalera, a na samom dnu je Proleter iz Novog Sada koji nema u igračkom kadru nikoga ko se za početak karijere opredelio u ovom klubu.

SUPERLIGA

1. Partizan 14

2. Rad 13
3. Čukarički 11
4. Mačva 11
5. Vojvodina 10
6. Mladost 10
7. Spartak 9
8. Napredak 7
9. Radnički 6
10. Voždovac 6
11. Bačka 6
12. C. zvezda 5
13. Novi Pazar 5
14. Metalac 5
15. Javor 2
16. Radnik 2
17. Inđija 2
18. Zlatibor 1
19. TSC 1
20. Proleter 0

Partizan predvode Jović, Stevanović, Pavlović, Štulić... koji već uveliko imaju pristojnu minutažu kod trenera Stanojevića. S druge strane Topčiderskog brda, trener Dejan Stanković se oslanja na umešnost Gavrića, Nikolića, Erakovića (trenutno povređen)...

Da podsetimo, Partizan je prilikom jesenje analize "ambasadora" kluba u raznim ligama širom Evrope bio na prvom mestu istraživanja CIES sa čak 85 fudbalera koji su ponikli u "Zemunelu", a igraju na raznim adresama po Starom kontinentu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MOČVARNA PODRUČJA: Bogatstvo i ugroženost