PSŽ IGRAO NEREŠENO SA RENOM: "Sveci" napravili neočekivan kiks i verovatno se oprostili od titule

Od stalnog dopisnika Pariz - Goran Čvorović

10. 05. 2021. u 00:17

NEREŠENIM rezultatom u nedelju uveče u 36. kolu francuskog fudblaskog prvenstva protiv Rena u gostima 1:1, PSŽ je došao u situaciju da ozbiljno strepi za odbranu titule.

ПСЖ ИГРАО НЕРЕШЕНО СА РЕНОМ: Свеци направили неочекиван кикс и вероватно се опростили од титуле

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Do kraja prvenstva su ostala još dva kola, a Lil pariskim "svecima" beži tri boda. PSŽ ima 76, a Lil 79.

Klubu sa severa Francuske u sledeća dva kola tako su dovoljni po pobeda i nerešen rezultat, bez obzira na to šta bude uradio PSŽ, pa da osvoje titulu.

Lilu je ostalo da odigra utakmice protiv osrednjih Sent Etjena i Anžea, što ne bi trebalo da budu nepremostive prepreke.

PSŽ je u nedelju uveče golom Nejmara s bele tačke poveo na samom kraju prvog poluvremena posle velikodušno dosuđenog jedanaesterca nad Kurzavom. Izjednačio je, posle kornera, preciznim udarcem glavom Žirasi u 70. minutu. PSŽ nije bio na visini, Ren je imao nekoliko prilika na kraju da povede, ali je golman Navas odličnim intervencijama spasao Parižane.

Trena naglasiti da je Presnel Kimpembe u 87. minutu dobio crveni karton posle jednog pogibeljnog starta, pa je PSŽ utakmicu završio s deset igrača.

Aktuelni šampion Francuske u preostale dve utakmice u šampionatu nastupa protiv Remsa i Bresta.

Pariski "sveci" u sredu igraju protiv Monpeljea u polufinalu Kupa Francuske i to će im biti prilika da bar u ovom takmičenju pokušaju da spasu sezonu.

Na osnovu plasmana u šampionatu Francuske, Parižani su se već plasirali za Ligu šampiona u sledećoj sezoni, dok je Ren nerešenim ishodom ostao u trci za Ligu Evrope.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)