ODLUKA O ŠAMPIONU? Suarez se vraća po titulu

Novosti online

08. 05. 2021. u 08:00

PRE sedam godina, Atletiko Madrid i Barselona su igrali meč poslednjeg kola La lige koji je direktno odlučivao o tituli.

ОДЛУКА О ШАМПИОНУ? Суарез се враћа по титулу

Foto AP

Tog 17. maja 2014, nerešen ishod (1:1) je doneo timu iz prestonice prvi pehar španskog prvaka posle 18 godina i čuvene duple krune iz 1996. koja je došla pod vođstvom Radomira Antića.

Danas Barsa i Atletiko igraju meč u domu igrača iz Katalonije koji neće direktno odlučivati o tome ko će biti prvi na kraju preostala tri kola, ali će zasigurno biti jedan od najuticajnijih na ishod šampionske trke na Pirinejima.

- Ako želimo da budemo šampioni, moramo da pobedimo sve do kraja. Nisam promenio način razmišljanja iz prethodnih nedelja i ubeđen sam da ćemo biti prvaci ukoliko budemo slavili na preostale četiri utakmice - rekao je šef struke Barse Ronald Kuman, koji će zbog suspenzije morati da prati utakmicu sa tribina.

Ova utakmica će biti specijalna i za Luisa Suareza, koji je letos oteran sa stadiona "Kamp Nou", a na koji se danas vraća prvi put posle emotivnog rastanka i suza na oproštaju od njegovog najboljeg prijatelja Lea Mesija i drugova. Koliku su grešku čelnici katalonskog kluba napravili, pokazao je sa 19 ovosezonskih hitaca u protivničke mreže. Kakva bi to priča bila da nekim golom uništi nade o tituli doskorašnjem timu i prijateljima...

- Biće pomalo čudno za njega i naše igrače. Ali svi smo profesionalci i svi želimo najbolje za svoje timove - prokomentarisao je Kuman činjenicu da će Suarez biti velika pretnja njegovoj odbrani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!