PET KLUBOVA ISPUNILO KRITERIJUME: Fudbalski savez Srbije izdao licence za evro-takmičenja naredne sezone

Novosti online

21. 04. 2021. u 15:27

KOMISIJA za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije donela je odluku da pet klubova iz domaće Linglong Super lige Srbije dobije licencu za UEFA takmičenja naredne sezone.

ПЕТ КЛУБОВА ИСПУНИЛО КРИТЕРИЈУМЕ: Фудбалски савез Србије издао лиценце за евро-такмичења наредне сезоне

EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Samim tim, ispunili su i odgovarajuće kvote za učešće u Super ligi Srbije za sezonu 2021/22. To su Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Čukarički i Voždovac. Ovi klubovi ispunjavaju sve kriterijume i jednoglasno je doneta odluka o njihovom učešću pod okriljem UEFA i FSS u sledećoj sezoni.

Razmatrani su dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske. Dokazi su razmatrani na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma.

Komisija je konstatovala da je pristiglo devet prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno dvadeset i šest prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Super ligi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet