NEMA ŠPICEVA, NEMA PROBLEMA: Partizan rešeta ovog proleća

M. BLAŽIĆ

12. 03. 2021. u 19:06

KADA je Umar Sadik u oktobru prošle godine napustio Partizan nad Humskom je lebdelo pitanje imaju li crno-beli adekvatnog naslednika u špicu?

НЕМА ШПИЦЕВА, НЕМА ПРОБЛЕМА: Партизан решета овог пролећа

FOTO: M. Vukadinović

Bojazan se pokazala ispravnom, pošto su od tada do danas Nikola Štulić i Žan-Kristof Bajebek doneli samo jedan gol, ali i pored toga crno-beli nikada lakše nisu stizali do golova i pobeda. Nema špiceva? Ok, nema ni problema...

GOLOVI - PROLEĆE

Takuma Asano 5

Lazar Marković 4
Bibars Natho 4
Filip Holender 3
Igor Vujačić 3
Aleksandar Šćekić 2
Nemanja Jović 2
Sejduba Suma 1
Filip Stevanović 1
Miloš Jojić 1
Slobodan Urošević 1

Rešetaju Stanojevićevi puleni ovog proleća sa svih strana, na osam utakmica su postigli 28 golova, a da nijednom među "izvođačima radova" nisu bili oni kojima je to u opisu radnog mesta. Štulić i Bajebek, jasno je, nisu u prvom planu, o tome govori i simbolična minutaža. Mladi napadač je sakupio svega 130 minuta na pet utakmica, dok je Francuz na četiri meča proveo 55 minuta manje na terenu. A da se to ne oseti, postarali su se maltene svi ostali.

U 28 golova "valjka" na osam prolećnih utakmica ugradilo se 11 različitih strelaca, a 15 golova u tri meča protiv Inđije, Rada i Voždovca delo su različitih igrača. Sa koliko raznovrsnog arsenala "oružja" raspolaže Partizan govori i podatak da je u sedam od osam pobeda sa dva ili više golova razlike, imao samo jednog dvostrukog strelca na utakmici. Bio je to Japanac Takuma Asano u derbiju protiv Vojvodine u Humskoj.

Pristalice crno-belih raduje i granitna odbrana, koja je tokom niza od 16 pobeda kapitulirala samo u dva navrata. Prvi put u Subotici kada je Spartak stigao do izjednačenja, da bi kasnije Šćekić doneo pobedu, a druga sa Novim Pazarom kod 3:0.

POVRATAK ZDJELARA

NAJSTANDARDNIJI fudbaler Partizana Saša Zdjelar u ponedeljak bi protiv Zlatibora mogao da zauzme mesto u timu, pošto je borba sa virusom korona definitivno iza njega. Pouzdani vezista je do bolesti odigrao 21 od 22 prvenstvena meča crno-belih, a pritom je samo u četiri navrata zbog izmene napustio teren pre isteka 90 minuta.

Stanojevićev Partizan definitivno ima i "glavu i rep", deluje kao prava takmičarska ekipa, gladna dokazivanja, rekordi se nižu kao na traci, a nova prilika za pomeranje granica je prvenstveni duel sa Zlatiborom. Sa novom trojkom na kontu Stanojević bi nadmašio sebe iz prvog mandata kada je u dva takmičenja vezao 16 uzastopnih trijumfa.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri