TIP 1000 BROJ: Nema kutka na planeti iz kojeg "TIP" nije otkrivao prognozerske tajne

Đ. SAMOILOVIĆ

12. 03. 2021. u 10:00

OD Aljaske do Australije, od Mateusa pa do Piksija.

ТИП 1000 БРОЈ: Нема кутка на планети из којег ТИП није откривао прогнозерске тајне

FOTO: Arhiva novosti

Tokom proteklih 999 brojeva tipovali su nam Radomir Antić, Lotar Mateus, Siniša Mihajlović, Željko Obradović, Andres Inijesta...

Započeli smo priču u januaru 2002. sa namerom da vama što volite da se uz sport opustite, ali i malo okoristite, maksimalno olakšamo put do dobitka. Korak po korak, rasli smo srazmerno sa kvalitetom sadržaja, koji ste svakog petka mogli da pronađete na obližnjim trafikama, ili ako ste baš bili nestrpljivi, četvrtkom kod kolportera na Terazijama. I tako, broj po broj, 19 godina kasnije, stigli smo do zlatnog jubileja i 1000. izdanja "Tipa", prvog kladioničarskog lista na ovim prostorima. Ime države u kojoj živimo je od tada menjano tri puta, kroz našu redakciju su prolazili mnogi novinari, urednici, saradnici i poznati prognozeri, ali kroz sve te promene nikada nismo odustali od osnovnog principa, koji je utkan u svaki list ove novine - juriš na fikseve i potraga za prečicama do isplate.

KRALj FUDBAL I KRALjICA KLADIONICA

Fudbalu smo pridavali najviše pažnje, jer je opšte poznato da su kladionica i najvažnija sporedna stvar na svetu odavno proglašeni za kralja i kraljicu sportske mature. Prognoze duela evropskog fudbala dominirale su na stupcima našeg lista od samog osnivanja, ali nisu zapostavljeni ni ostali kontinenti, i gotovo da ne postoji tačka na globusu do koje "Tip" nije stizao.

O dešavanjima u španskom fudbalu godinama nas je izveštavao bivši selektor, pokojni Radomir Antić, velikan srpskog i evropskog fudbala. Gosti su nam bili i Ilija Petković, Dragan Stojković Piksi, Nemanja Vidić... Opsežnim uvidom u arhivu, pronašli smo na, sada već požutelim stranicama "Tipa" i prognoze legendarnih Ćavija, Andresa Inijeste, Ivana Elgere, Mičela Salgada i njihovo viđenje tadašnje situacije u La Ligi.

KUMOVSKA VEZA RADILA SA „ČIZME“

Iz Nemačke su se redovno javljali Marko Pantelić, Filip Kostić, Mladen Krstajić, Perica Ognjenović, Nebojša Krupniković... Sa "čizme" je radila kumovska veza Dejana Stankovića i Siniše Mihajlovića, koji je kroz stakla svojih sada već "retro" naočara skenirao stranice našeg lista i brojne predloge ostavljene na "izvolte" onima koji fali baš taj jedan par.

Iz Afrike je naše čitaoce izveštavao prekaljeni as Mića Sredojević, sa dalekog istoka prognoze su se delili Dragan Okuka i Ivica Osim, dok je Australiju uspešno pokrio Miloš Ninković.

U samom uzdizanju "Tipa" i njegovoj promociji učestovali su Barselonini mađioničari Patrik Klajvert, Pablo Sorin i Huan Rikelme, a pojedina izdanja lista su završavala i u rukama Aleksa Songa, Kristijana Karembea, Lotara Mateusa, Dejana Savićevića i mnogih drugih za čija pobrojana imena bi morali da izdamo još jedan poseban broj.

VINULI SE NA NEBO INTERNETA

Međutim, nije se samo bubamara kotrljala po stranicama "Tipa". Znala je i narandžasta lopta prošarana raznim šarama da pronađe svoje mesto pod suncem kladioničarskih prognoza, a košarkaške, pod vinjetom ekskluzivno, davali su i Željko Obradović, Dejan Bodiroga, Milan Gurović, Duško Savanović, Marko Kešelj...

"Tip" nije poklekao ni pod naletom novih tenhologija, ostali smo verni našem štampanom izdanju ali smo uspeli da se prilagodimo i preselimo se na nebo interneta i pokrenemo profile na svim društvenim mrežama i omogućimo onima koji žive život na "klik" da uvek budu obavešteni o svim aktuelnostima iz kladioničarskog sveta.

Prevazišli smo na kraju sve krize i stagniranja, čak i ovu novu korona nevolju smo uspeli da uz malo odlaganje ostavimo u prašini i ostanemo dosledni sloganu "uz Tip lakše do dobitka".

BORA ČORBA, CECA, ANA, MAJA...

Bora Đorđević, Svetlana Ceca Ražnatović, Danijela Vranić, Ana Kokić, Vesna Đogani, glumica Maja Mandžuka... Tako izgleda samo ukratko spisak zvezda van sporta, koje su ukrasile stranice "Tipa". Nisu baš svi učestvovali u prognozama, pomogli su da našim vernim čitaocima što bliže približe rad ovog kladioničarskog lista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri