MARADONU ĆE OTKOPATI, ALI NE ZBOG DNK TESTA: Poslednja želja slavnog Argentinca bila je da ga balzamuju

Novosti online

20. 12. 2020. u 19:35

LEGENDARNI Dijego Armando Maradona ni mesec dana posle smrti ne izlazi iz centra pažnje fudbalske javnosti.

МАРАДОНУ ЋЕ ОТКОПАТИ, АЛИ НЕ ЗБОГ ДНК ТЕСТА: Последња жеља славног Аргентинца била је да га балзамују

FOTO: EPA

Posle peripetija oko uzroka njegove smrti i nasledstva, sada je na videlo izašlo navodno potpisano pismo u kome je El Pibe advokatu Matijasu Morli izrazio želju da se njegovo telo balzamuje i izloži u mauzoleju, po uzoru na Vladimira Lenjina!

- Posle dublje analize, želim da izrazim svoju želju da posle smrti moje telo bude balzamovano i izloženo u muzeju. Treba da bude okruženo trofejima, nagradama koje sam za života osvojio i drugim dragim predmetima i da tako moji obožavaoci mogu i dalje da me obožavaju - napisao je Maradona u pismu 13. oktobra, nešto više od mesec dana pre smrti.

Morla, koji je pravni zastupnik poslednje Dijegove devojke, Veronike Ohede, dodao je:

- Plan je da se sagradi taj mauzolej, gde bi fanovi mogli da se okupljaju. O tome je Maradona razgovarao i sa svojom braćom. Predlog koji imamo je ozbiljan i već je zatvorena finansijska konstrukcija, ali poslednju reč će imati Argentinska fudbalska federacija koja bi i rukovodila mauzolejem - poručio je Morla.

Ranije ove nedelje, argentinski sud je presudio da se Maradonino telo mora očuvati zbog eventualnih budućih zahteva za potvrdu očinstva. U redu za Dijegovo nasledstvo stoji petoro zakonite dece, ali i još bar šest osoba koje tvrde da su njegovi potomci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)