DVANAESTOGODIŠNJI MIRKO POBEDIO LEUKEMIJU: Upoznao svog idola Mihu, usledio je zagrljaj... (VIDEO)

Novosti online

16. 12. 2020. u 22:12

ДВАНАЕСТОГОДИШЊИ МИРКО ПОБЕДИО ЛЕУКЕМИЈУ: Упознао свог идола Миху, уследио је загрљај... (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin

KADA imate samo 12 godina i gledate 22 ljudi kako trče za loptom u nadi da će postići gol, svi vam oni deluju kao heroji.

 Ali kada imate 12 godina i borite se protiv leukemije i odlučite da napišete pismo jednom od svojih idola koji se takođe boriti protiv istog opakog čudovišta, onda ste vi pravi heroj.

Siniša Mihajlović nikada nije voleo kada su ga nazivali herojem, ali baš ta reč mora da se pripiše Mirku, koji mu je pre samo godinu dana pisao nakon što je saznao da srpski stručnjak boluje od teške bolesti, piše Telegraf.rs.

- Video sam da ste izuzetno tužni. Niko drugi sem mene ne može da razume vaš strah, jer iako imam samo deset godina, razumem da je strah isti za sve. Nemojte da se predate, pustite suze i učinite sve što možete. Brzo ćete ozdraviti, a onda ćemo se jednog dana možda videti na terenu - napisao je tada mali Mirko u pismu Siniši Mihajloviću.

I taj dan je konačno došao. Mirko se oporavio od uspešne operacije koštane srži i leukemije, a zahvaljujući angažovanju italijanskih novinara dobio je priliku da lično upozna Sinišu Mihajlovića. Priča će biti emitovana večeras na prvom kanalu italijanske televizije, a prvi komentari koji stižu iz Italije jesu da je izuzetno emotivna.

Mirko i Siniša su konstantno bili u kontaktu tokom svoje borbe protiv leukemije, a sada kada je sve iza njih, mališan je došao u posetu svom idolu na stadion Bolonje gde je imao priliku da upozna igrače u šutira penale Mihajloviću koji je stajao na golu.

- Bio si izuzetno jak. Uopšte nije lako izboriti se sa leukemijom. Jesi li plakao dok si bio u bolnici? I ja sam. Plačem i sada. Plakao sam kada sam primio tvoje pismo - rekao je Mihajlović prilikom Mirkove posete stadionu Bolonje.

Za ovu priču stvarno možemo da kažemo da ima srećan kraj, te da uvek postoji ono svetlo na kraju tunela koje treba slediti do samog kraja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)