SRBIN HEROJ SPARTAKSA - BELAKOVIĆ ZA NOVOSTI: Što se povratka u Humsku tiče...

A. Ilić

02. 12. 2020. u 15:28

Srpski fudbaler Nemanja Belaković brzo je postao od običnog stranca u Letonskoj ligi do heroja Spartaksa.

СРБИН ХЕРОЈ СПАРТАКСА - БЕЛАКОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Што се повратка у Хумску тиче...

FOTO: FK Spartaks

Dvadesettrogodišnji fudbaler koji je iz redova Čukaričkog pojačao letonski klub poneo je i kapitensku traku. 

U dve sezone postao je miljenik navijača, dok je u tekućoj sezoni na 26 mečeva postigao 15 golova  i nalazi se na drugom mestu liste najboljih strelaca. Belaković za "Novosti" iznosi svoje utiske iz Letonije. 

"Jako sam zadovoljan sa obe sezone u Spartaksu. Prve godine nisu se poklopile kockice za realizaciju transfera, ali sada kada pogledam kada pogledam ovu sezonu možda je i bolje što je tako ispalo". 

Mediji u Letoniji dali su mu nadimak "Supermen". 

"Naučio sam kroz karijeru da se nosim sa negativnim, ali i pozitivnim komentarima, naravno da mi više prijaju komentari tog tipa". 

FOTO: FK Spartaks

Belaković je dobrim igrama skrenuo pažnju brojnih klubova iz Poljske, Rusije, Švajcarske i Hrvatske. Ugovor sa klubom veže ga do 2022. godine. 

"Ogovorom sam vezan do 2022. godine, ali u slučaju ponude koja zadovoljava sve strane mogu da promenim klub. Iskreno, to mi je i prioritet u ovom trenutku".  

Karijeru je Belaković počeo u omladinskom timu Partizana, ali nije dobio priliku da svoj kvalitet pokaže u prvom timu. 

"U prelasku između kadetskog i omladinski period sam napustio Omladinsku školu FK Partizan i priključico se kasnije prvom timu OFK Beograda, tada vremena za nastup u prvom timu crno-belih nije ni bilo. Što se tiče povratka u humsku, to pitanje je uvek otvoreno". 

Na kraju razgovora ofanzivni vezista približio nam je letonski fudbal. 

"Mnogo ljudi potcenjuje letonski fudbal, ali u meč Partizana i RFS-a vidan je napredak koji pokazuje da se velika ulaganja u Letonski fudbal polako isplaćuju. U Letoniji je veliki broj mladih fudbalera koji ovu zemlju i Virsligu vide kao odskočnu dasku ka evropi, poručio je mladi i talentovani Nemanja Belaković. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!