IMOBILE VRATIO "ZLATNU KOPAČKU" U ITALIJU: Radujem se, jer sam našao mesto u istoriji fudbala

V. N.

02. 08. 2020. u 20:54

VRATILA se "Zlatna kopačka" u Seriju A posle 13 godina.

ИМОБИЛЕ ВРАТИО ЗЛАТНУ КОПАЧКУ У ИТАЛИЈУ: Радујем се, јер сам нашао место у историји фудбала

Ćiro Imobile Foto: AP

Misiju je obavio 30-godišnji napadač Lacija Ćiro Imobile, koji je sa 36 golova u italijanskom prvenstvu (72 boda, pogoci se množe sa koeficijentom 2) reprizirao uspeh Romine legende Frančeska Totija iz 2007, i prvi put poneo titulu najboljeg strelca evropskih liga.

Takođe, fantastičnu sezonu je ukrasio i izjednačavanjem rekorda Argentinca Gonzala Iguaina iz 2015/2016. po broju golova u šampionatu "čizme".

- Presrećan sam i ponosan na ova dostignuća, pogotovo što sam prošao kroz težak period - rekao je Imobile, misleći na probleme sa povredama. - Ipak, ako veruješ u ono što radiš, snovi će ti se ostvariti, bez obira na poteškoće. I ja sam ih ostvario na najlepši način. Radujem se, jer sam našao mesto u istoriji fudbala. Međutim, moram da se zahvalim saigračima i treneru Inzagiju, jer je ovo bio zajednički poduhvat.

Imobile, koji je obasut ponudama posle maestralne godine, pretekao je za četiri poena (dva gola) Roberta Levandovskog. Tako je Bajernov Poljak i dalje bez ijedne "Zlatne kopačke" u Evropi. Kristijano Ronaldo (Juventus) je dugo parirao Imobileu, ali je na kraju posustao, pa je morao da se zadovolji bronzom (62, 31). Portugalac je, inače, četiri puta dobijao prestižno golgetersko priznanje.

Rekorder sa šest "kopački", prošlogodišnji šampion Lionel Mesi (50, 25) utopio se u sivilo Barselone i morao je da se zadovolji skromnom petom pozicijom. I to je možda i glavni razlog zašto je posle pet godina "Zlatna kopačka" otišla iz Primere.

PRVIH PET

Imobile (Lacio) 72 (36)

Levandovski (Bajern) 68 (34)

Ronaldo (Juventus) 62 (31)

Verner (Lajpcig) 56 (28)

Mesi (Barselona) 50 (25)

O Prezime, klub, bodovi, golovi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna