BANJAK VEĆ TRENIRAO SA CRNO-BELIMA: Partizan ispred Kameruna, Barselona sjajna uspomena

M. Blažić

24. 07. 2020. u 18:08

U SREDU uveče je odigrao poslednju utakmicu u dresu Olimpije, dan kasnije priključio se novim saigračima u hotelu "Palisad" na Zlatiboru, a već danas u prepodnevnim časovima je i prvi put trenirao, pa je usledilo i iznošenje utisaka o novoj sredini.

БАЊАК ВЕЋ ТРЕНИРАО СА ЦРНО-БЕЛИМА: Партизан испред Камеруна, Барселона сјајна успомена

Foto: FK Partizan

Za novog štopera Partizana Frenka Banjaka (25) predah ne postoji u rečniku.

- Bilo je sasvim okej. Više sam upoznavao nove saigrače. Trening mi nije teško pao, jer sam igrao utakmicu u sredu uveče, pa je i rad ovde na Zlatiboru za mene predstavljao neku vrstu oporavka.

Partizan i Banjak su priča koja je trajala punih godinu dana pre realizacije.

- Nažalost, u međuvremenu nismo mogli da sklopimo ugovor. Meni je mnogo značilo to što je Partizan pokazao toliko interesovanja za mene. Sad sam stigao i baš sam srećan što sam ovde.

Kamerunac je u Srbiju stigao dobro potkovan znanjem o najvažnijoj utakmici ovdašnjeg fudbala.

- Večiti derbi? Kako da ne znam za tu utakmicu. Gledao sam na televiziji prenos polufinala kupa i baš sam pomislio "Uff, želim da igram ovu utakmicu". Volim derbije, to su najveće utakmice.

BARSELONA SJAJNA USPOMENA

PROŠAO je Banjak čuvenu Barseloninu fudbalsku školu i taj period posebno izdvaja iz dosadašnje karijere.

- To je moj najlepši period u životu. Napustio sam Katalonce kad smo bili na trećem mestu. Počeli smo loše, u decembru smo bili treći, ali posle pauze desio se bum. Pobeđivali smo svaki derbi, to je po mom mišljenju najbolja škola. Uče te svemu: kako da se takmičiš, nosiš sa pritiskom, budeš profesionalac. Bilo je tu dobrih igrača, kao što su Ektor Beljerin iz Arsenala, Keita Balde iz Monaka, levi bek Benfike Aleks Grimaldo i mnogi drugi.

Posle Tavambe i Strahinje Pavlovića, dres sa brojem tri je u Humskoj dobio novog vlasnika.

- Broj tri za mene ima posebno značenje. U prošlosti sam imao baš teške trenutke, ali kada sam počeo da igram za reprezenatciju uzeo sam "trojku" i sve se promenilo nabolje. A zašto baš trojka? Hrišćanin sam, a Isus Hrist je vaskrsao posle tri dana i zato i za mene znači vaskrsnuće, novi život.

Ne krije novi defanzivac crno-belih da mu je trenutno klupska karijera ispred reprezentativne.

- Za mene je Partizan prioritet, želim da dam celog sebe, a da li ću posle dobrih igara da se vratim u državni tim olučiće Bog. Želim da dam celog sebe za ovaj klub i da se zahvalim navijačima na velikoj podršci, želim da im na poverenju vratim na terenu. Hvala svima na toploj dobrodošlici. Ne želim ništa da obećavam, jer se ne zna šta život nosi, ali ću se truditi da budemo najbolji. Ne mogu da kažem da ćemo dobiti baš svaku utakmicu, nekad dobijete, nekad izgubite, ali ćemo se truditi da idemo ka tituli, na nju smo fokusirani - zaključio je momak od kojeg se očekuje da nasledi Strahinju Pavlovića i to ne samo po broju na dresu...

LIČNA KARTA

*ROĐEN: 7. jun 1995.
*Mesto: Jaunde
*Visina: 186 cm
*Karijera: Barselona B (2012-2016), Nant (2016), Saragosa (2016-2017), Admira Vaker (2017-2018), Olimpija (2018-2020), Partizan (2020-?)
*Reprezentacija: Kamerun 2 (0)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna