NA REDU JE BELGIJA: Futsaleri Srbije spremaju spektakl u Smederevu

Novosti online

19. 09. 2023. u 16:21

FUTSAL reprezentacija Srbije je nastavila sa sjajnim partijama, jedna od selekcija pod kapom Fudbalskog saveza Srbije koja nas je mnogo puta obradovala, najavila je nove uspehe posle odličnog nastavka kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Uzbekistanu. U Poljskoj je ostvarena velika pobeda, a sada nam na noge dolazi Belgija, pred sigurno krcatom dvoranom u Smederevu (18,00).

НА РЕДУ ЈЕ БЕЛГИЈА:  Футсалери Србије спремају спектакл у Смедереву

FOTO: FSS

Selektor Dejan Majes ohrabren važnom pobedom u Poljskoj, najavio je novi odgovoran pristup svojih izabranika, sada protiv Belgije u Smederevu.

-Imaćemo prelep ambijent, punu salu, sve ćemo učiniti da zabeležimo novu pobedu – naglašava selektor reprezentacije Srbije.- U Poljskoj smo bili odlični u prvom delu igre, nastavak je doneo male probleme, ali istakao se fenomenalnim intervencijama golman Vulić. Prvo poluvreme je pokazatelj svih naših vrednosti, kako treba da se ponašamo i igramo u ovim kvalifikacijama. Imamo igrače koji su osvajali titule u domaćim i stranim šampionatima, Ligi šampiona, igračima kojima ne možeš nešto novo mnogo toga ponuditi, ali ono što je važno i na čemu insistiram od prvog dana, jeste zajedništvo, timski duh. Nikome ne priznajemo da je bolji, sve se mora videti na terenu. U svaki meč ulazimo sa ambicijom da osvojimo tri boda, imperativ je da u svakoj utakmici damo maksimum. Sa Belgijom imamo iskustva od pre tri godine, radi se o selekciji koja raste iz godine u godinu. Svakome poštovanje, ali mi se pitamo, važno je da uđemo u meč sa ogromnim motivom, a onda uz podršku sa tribina, verujem u pobedu i nova tri boda koja bi nam mnogo značila u nastavku kvalifikacija. Njihov visok poraz od Ukrajine ništa ne menja u našoj pripremi za ovu utakmicu, uradili smo analizu tog meča koji je posmatrao i Dragan Tomić. Igrali su bez dva najbolja igrača, čistili su kartone, a najslabija karika u tom meču bio je belgijski golman. Direktan je krivac za četiri, pet golova. Tako da rezultat nije realan. Smederevo? Momci gde god da igraju čeka ih puna dvorana, tako je bilo u Šapcu, Požarevcu, Vranju…Srbija veruje u ove momke, a oni su zaslužili podršku  svojim igrama, pristupom. Drago nam je da igramo sada u Smederevu, sve ćemo učiniti da obradujemo one koji dođu i sa nova tri boda budemo bliži konačnom cilju, plasmanu na Svetsko prvenstvo.

Jakov Vulić, briljirao je na golu protiv Poljske, veruje u novi uspeh Orlova…

-Prvi meč je uvek najteži, bili smo daleko kvalitetnija ekipa, imali veći posed, stvorili smo mnogo više prilika – ističe Vulić, koji ne krije da je zadovoljan sjajnim odbranama.- Imao sam svoje veče, nekoliko dobrih intervencija. Moram tako da nastavim. Sve pada u vodu ako ne pružim sličnu ili bolju partiju protiv Belgije. A mislim da nas očekuje neizvesna utakmica, jer se radi o kvalitetnoj selekciji. Igrali smo sa njima u prethodnim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ne znam koliko se njihov sastav promeni. Imaju jednog od najkvalitetnijih igrača na evropskoj sceni, u pitanju je Gabriel Grelo. Poraz od Ukrajine? To je svakako iznenađenje, tako visok poraz Belgije. Nikome nije lako dati pet, a ne deset golova. Meč je jednostavno otišao u taj neki smer, niti je Ukrajina toliko bolja, niti je Belgija toliko lošija. Uz punu dvoranu i pomoć sa tribina, verujem u novu pobedu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata