KOMEMORACIJA U ZAGREBU ZA TRENERA SVIH TRENERA: Zbog Ćire zastave na pola koplja

Na komomoraciji Zoran Milanović, Andrej Plenković, svi Dinamovi igrači, fudbaleri svih generacija, Zlatko Dalić i predstavnici Fife i Uefe.

КОМЕМОРАЦИЈА У ЗАГРЕБУ ЗА ТРЕНЕРА СВИХ ТРЕНЕРА: Због Ћире заставе на пола копља

Foto: Jutjub printskrin/ Sport Klub

Više od 1200 uglednika prisustvovalo je u Zagrebu komemoraciji na kojoj se govorilo o Miroslavu Ćiri Blaževiću koji će danas biti sahranjen u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Zastave u celoj Hrvatskoj su na pola koplja jer je vlada proglasila Dan nacionalne žalosti. U koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski došao je i Zlatko Dalić, bivši selektori, izaslanstvo ”Hajduka”, legende hrvatskog fudbala i njegovi brojni prijatelji. Bili su tu Aljoša Asanović, Niko Kovač, Stjepan Deverić, Robert Jarni, Stipe Pletikosa, Branko Ivanković, Nikola Jurčević, Velimir Zajec, Mario Stanić.

- Jedan poseban lik, neverovatno je koliko je tokom svoje čitave karijere ostao popularan i interesantan -  rekao je Ivica Olić.

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Marijan Kustić je rekao da je ”Ćiro obogatio živote svih nas”.

- Usprkos bolesti bio je šarmantan, veseo, imao je radost života, znao je da živi i voleo je ljude. Ćiru je nemoguće kopirati - naglasio je Kustić i pozvao da se čuva uspomena na njega.

- Samo je Ćiro mogao nekog poslati ”u onu stvar” a da je nakon toga još simpatičniji.

Predsednik Dinama Mirko Barišić govorio je o ”maestru, koji je komponovao neverovatne simfonije” i istakao velike Ćirine zasluge za zagrebačke modre.

Na komemoraciji su još govorili novinar Drago Ćosić, bivši igrač Dinama Marijan Vlak, Igor Štimac i Ćirin sin Miroslav junior.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!