BOSANCI SE PERU OD RUSA: "Zbornaja" uprkos svemu svim silama želi prijateljski meč sa "ljiljanima"

Novosti online

06. 10. 2022. u 17:34

FUDBALSKI savez Bosne i Hercegovine prihvatio je poziv Rusije na prijateljski meč, ali nakon što je ova odluka izazvala veliku buru u komšijskoj javnosti još uvek vlada neizvesnot da li će ovaj susret i biti odigran.

БОСАНЦИ СЕ ПЕРУ ОД РУСА: Зборнаја упркос свему свим силама жели пријатељски меч са љиљанима

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, zbog ratnih operacija u Ukrajini FIFA i UEFA izbacile su Rusiju iz svih takmičenja, ali "zbornaja" može da organizuje prijateljske utakmice.

Meč između Rusije i BiH zakazan je za 19. novembar u Sankt Peterburgu, samo dan pre početka Mundijala u Kataru, a to je naišlo na oštru kritiku između ostalih i Miralem Pjanića, jednog od najboljih u istoriji popularnih "ljiljana".

- Čuo sam za njihovu odluku. Zvali su me, pitali su me šta mislim o tome, rekao sam im i onda sam se iznenadio drugačijom odlukom, koja nije dobra. Ostao sam bez reči. Kad reprezentacija počne da igra dobro, uvek se nešto kvari, nemam reči. Oni znaju moj stav. Samo ću reći da ovo nije dobro - izjavio je Miralem Pjanić za portal Sportske.ba.

FOTO: EPA

Predsednik FS Rusije (RFU) Aleksandar Đukov čuo je kakav negativan prizvuk je ova vest imala u BiH, ali se i dalje nada da će meč biti odigran, jer je to jedini način da se ova reprezentacija vrati na međunarodnu scenu. 

- U ovom trenutku smo se načelno dogovorili sa FSBiH da se utakmica održi. Postoji izjava jednog broja igrača BiH koji ne žele da igraju, a i naš sastav za novembarske utakmice još nije objavljen. Naravno, voleli bismo da igramo sa najboljim igračima. Ovakve utakmice se moraju igrati kako bi se naš fudbal vratio na međunarodnu scenu. Čekamo 10. oktobar kada će FSBiH dati konačan odgovor. Trenutno polazimo od činjenice da će se utakmica odigrati - rekao je Đukov.

Uprkos suspenziji iz međunarodnih takmičenja FS Rusije zakazao je nekoliko mečeva prijateljskog karaktera.

FOTO: Tanjug/AP

Tim Valerija Karpina je 24. septembra pobedio reprezentaciju Kirgistana rezultatom 2:1, a osim sa BiH, u planu je meč i sa reprezentacijom Irana, koja će u novembru nastupiti na Mundijalu u Kataru.

Sa druge strane, selekcija Bosne i Hercegovine, kao ni Rusija, neće učestvovati na predstojećem Svetskom prvenstvu koje će se održati od 20. novembra do 18. decembra.

BONUS VIDEO: Predstavljamo stadione za SP 2022: Al-Tumama, nagrađeni projekat

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni