KAKVA "ODLUKA": UEFA u Hrvatskoj donela konačno rešenje o "istorijskoj promeni" zbog koje je bes kuljao širom Evrope

Novosti online

20. 09. 2022. u 20:21

HRVATSKA je u utorak bila domaćin zasedanja Izvršnog odbora UEFA, a na Hvaru se tom prilikom očekivala i rasprava o jednoj ideji koja uopšte nije dobro primljena ni kod navijača, ni klubova.

КАКВА ОДЛУКА: УЕФА у Хрватској донела коначно решење о историјској промени због које је бес куљао широм Европе

FOTO: FK Crvena zvezda

Naime, evropska fudbalska organizacija je, kako su to javljali brojni evropski mediji, razmišljala o tome da finale Lige šampiona premesti na drugi kontinent, tačnije u SAD, a tu ideju najviše je zagovarao predsednik PSŽ-a, Naser Al-Kelaifi. Podsetimo, bogati vlasnik Parižana je jedan od članova Izvršnog odbora, ali i čelnik Udruženja evropskih klubova, pa se nadao da će mu taj predlog proći, ali...

Uzalud se nadao.

Kada su u UEFA videli koliko ima nezadovoljnih širom "starog kontinenta", po završetku sastanka su se njeni čelnici pravili kao da ta tema nikada i nije bila razmatrana.

- Nismo nikada pričali o tome! Ako bismo razmišljali o toj ideji, ja bih to sigurno znao, a ne znam ništa – kazao je predsednik UEFA Aleksander Čeferin za "Slobodnu Dalmaciju".


Američki "Atletik" je pretodno javio da bi pomenuta odluka izazvala veliku pobunu kod navijača i klubova, te da je u skorije vreme realnije nešto drugo:

- Jedna od varijanti je da se izvan Evrope odigrava utakmica Superkupa. Uz to, UEFA razmatra uvođenje turnira na početku sezone na kojem bi učestvovao aktualni osvajač Lige šampiona i još tri najbolje ekipe, a nadmetanje bi nosilo ime "Uvodni turnir" - javio je "Atletik", ali se ni o ovim povodima nisu oglasili iz evropske kuće fudbala po završetku sastanka Izvršnog odbora.

BONUS VIDEO: Navijači Zvezde se na originalan način zahvalili Milanu Pavkovu za sve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA BRUJI O SRBINU! Otac mu bio poznati srpski fudbaler, pa izvršio samoubistvo, a on sanja dres Dinama iz Zagreba