SRBIN U CENTRU MEĐUNARODNOG SKANDALA: Naš golman pružao podršku Jermenima, a sada snosi teške posledice

Novosti online

20. 09. 2022. u 18:56

SRPSKI golman Stefan Čupić trebalo je da obuče dres fudbalskog kluba Kapaz i stane na njihov gol. Nekadašnji član Olimpijakosa iz Nikozije, koji je bio i na meti Partizana nalazio se u Beograd i čekao vizu za Azerbejdžan kada ga je dočekalo neprijatno iznenađenje.

СРБИН У ЦЕНТРУ МЕЂУНАРОДНОГ СКАНДАЛА: Наш голман пружао подршку Јерменима, а сада сноси тешке последице

FOTO: Tanjug/AP

Čupić je ranije bio i član Ararata i tokom svog boravka u Jerevanu navodno pružao podršku narodu Jermenije i njihovim separatistima.

Uprkos tome što tvrdi da nije to učinio, on se upravo iz tog razloga neće naći na novoj destinaciji, a mediji su izrovarili neku staru objavu sa Instagrama ovog golmana i tvrde suprotno. Oni su našli sliku na kojoj stoji zastava Jermenije uz poruku "Srbi su zauvek uz vas"

Azerbejdžan i Jermenija su inače dve komšijske zemlje čije se netrpeljivost i ratni sukobi propliću kroz duge istorije ovih zemalja, pa su izjave našeg čuvara mreže dočekane "na nož" u Azerbejdžanu, te mu je vlada te zemlje zabranila i da kroči na njihovo tlo.

– Baš ima zlih ljudi, samo da naude. Od mog odlaska u Azerbejdžan nema ništa. Nisu mi odobrili vizu za ulazak u zemlju – istakao je Čupić za "MaksBet" sport.

Foto: Jutjub printskrin/Clash BGD

Naš golman ni u snovima nije očekivao ovakav potez tamošnjih vlasti.

– Na mojim profilima na društvenim mrežama nećete naći bilo kakve političke objave, a nije ih ni bilo. Klub i trener su želeli da me dovedu, ali nije mi odobrena viza, samo zato što sam igrao u Jermeniji. Iako sam državljanin Srbije, a ne Jermenije. Nisam postavljao nikakve objave u znak podrške.

Na novi angažman je čekao od juna i baš kada je izgledalo da ga je dočekao, sve se zbog političkih upliva izjalovilo.

– Ugovor ne važi. Ne znam koji mi je sledeći korak, a veoma sam utučen i razočaran ovim potezom. Ja sam profesionalni sportista i ponuda više nema pošto je objavljeno da idem tamo.

Kao slobodan igrač, ipak, može da potpiše i izvan prelaznog roka.

– Nije lako, ali ne gubim strpljenje. Možda usledi novi poziv u narednom periodu i možda bude neko rešenje u Srbiji – poručio je na kraju Čupić.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)