MANČESTER JUNAJTED OŽIVEO, A LIVERPUL POTONUO: Sve se okrenulo naglavačke posle engleskog derbija

Z. Ć.

23. 08. 2022. u 19:16

POŽAR je ugašen na "Trafordu", ali je buknuo na "Enfildu". Mančester junajted je pobedio Liverpul (2:1) u najvećem engleskom derbiju, a ovaj trijumf je najbolje pokazao kako se stvari u fudbalu naglavačke okrenu posle samo jedne utakmice.

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД ОЖИВЕО, А ЛИВЕРПУЛ ПОТОНУО: Све се окренуло наглавачке после енглеског дербија

FOTO: AP

Pre meča, glavna sportska tema na Ostrvu bio je haos u Mančesteru zbog dva teška poraza na startu Premijer lige, pritisak je sada prebačen u dvorište najvećeg rivala, jer je Klopov Liverpul osvojio samo dva boda iz tri utakmice.

- Možemo da pričamo o taktici, ali sve se svodi na stav igrača. Komunicirali su odlično između sebe i bili borbeni. Želeo sam drugačiji pristup i to smo doneli na teren. Možemo da igramo još bolje i budemo opasniji. Srećan sam zbog toga što su Rašford i Sančo dali golove. Bruno Fernandes je preuzeo odgovornost, kapitenska traka ga je ohrabrila. Pokazao je da je lider. On i Varan su napravili razliku. Ali ne samo oni, treba nam više lidera. Ako želite da pobeđujete, morate da imate lidere i duh kakav smo pokazali - analizirao je trener Junajteda Ten Hag i nije komentarisao što je Kristijana Ronalda uveo tek u samom finišu.

Menadžer Liverpula Jirgen Klop nije navikao da mu ekipa podbaci u tri vezane utakmice.

- Nema izgovora, izgubili smo protiv Junajteda jer smo bili daleko od svoje igre. Neki drugi dan bi možda bilo drugačije, možda bismo okrenuli. Moraćemo u narednim mečevima da budemo na visini zadatka, moramo da podgrejemo vatru i da nađemo ritam. Daćemo sve od sebe, uradićemo sve što svaki navijač Liverpula očekuje, borićemo se za svoje živote. U nezgodnoj smo situaciji što se tiče povreda jer imamo na raspolaganju samo 14 ili 15 prvotimaca, ali tako je i to ne možemo da promenimo. Malo sam zabrinut, ali sada slede pripreme za Bornmut i Njukasl - istakao je Klop.

USPELA "TORTURA" SA TRČANjEM

NAKON debakla od Brentforda, mediji su kritikovali menadžera "đavola" Ten Haga jer je naterao svoje igrače da trče po 14 kilometara dnevno. Rezultat "torture" se video odmah protiv Liverpula pošto su fudbaleri Junajteda "prešli" na meču 113,78 km - 3,18 km više od Liverpula i 18,18 km više nego u duelu protiv Brentforda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVE INFORMACIJE: Evo u kakvom je stanju sin Dejana Stankovića