MOTIVACIJU DAVALI ČKALJA I BATA: Legende Zvezde Dule Savić i Pižon evocirali uspomene pred nedeljni derbi

Đ. S.

24. 02. 2022. u 22:21

REPUBLIČKI tigrovi, izađite hrabro i pobedite! Tako, pred 166. "večiti" derbi (nedelja, 18.00), glasi poruka Zvezdinih legendi Dušana Savića i Vladimira Petrovića Pižona prvotimcima crveno-belih.

МОТИВАЦИЈУ ДАВАЛИ ЧКАЉА И БАТА: Легенде Звезде Дуле Савић и Пижон евоцирали успомене пред недељни дерби

FOTO: FK Crvena zveda

Dvojica asova, koji su se zlatnim slovima upisali u istoriju najtrofejnijeg srpskog kluba, prisetili su se u razgovoru za klupsku televiziju vremena kada su oni vojevali bitke sa Partizanom.

- Sećam se prvog derbija, imao sam 19 godina, 27. oktobar '74, dobili smo 3:1, bilo je 90.000. Sada ne može da stane toliko naroda zbog sedećih mesta, drugačiji je ambijent bio, tada. Ali, najvažnije od stolica i svega su igrači, igra i trofeji - istakao je Savić za "Zvezda TV".

Žmarci u penzionerskim danima, nisu ni blizu onih koji su nastajali u igračkim danima dvojice asova pred mečeve sa crno-belim komšijama.

- Nema, sada je mnogo lakše, jer ne učestvujemo, ne razmišljamo. Kada se igra derbi, uvek se nedelju dana misli o tome, ko igra, kako će se igrati - dodaje Pižon.

Podsetili su se legendarni asovi i kako je izgledala priprema za derbi.

- Osećala se tenzija u vazduhu, dolazile su poznate ličnosti, gledali su ljudi treninge, tražila se karta viška. Sećam se, dođu Čkalja, Bata Živojinović po karte i ostali zvezdaši. To prisustvo velikana je i nama značilo puno i predstavljalo je motiv da pokažemo da smo i mi veliki zvezdaši - dodao je Savić.

Bilo je tu i nekih anegdota...

- Išli smo peške na stadion Partizana, na klupama su sa jedne strane sedeli partizanovci, sa druge zvezdaši. Jedni viču primićete tri komada, drugi, majstori dajte im tri komada. I ja sam jednom partizanovcu rekao da sačeka tu posle utakmice, pa ko izgubi, da plati pivo u prodavnici preko puta. Mi smo dobili 4:1, ali njih nije bilo tu. To je danas, nažalost nezamislivo - podvlači Dule Savić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna