POTENCIJALNI RIVALI FK PARTIZAN: Koga crno-beli na žrebu uopšte ne žele, a ko je poželjna opcija?

M. B.

24. 02. 2022. u 20:39

NASTAVLjA se Partizanova prolećna bajka u Ligi konferencija, a ko će biti protivnik parnog valjka u osmini finala najmlađeg evropskog klupskog takmičenja saznaćemo u petak nešto posle 13 časova na žrebu u Nionu.

ПОТЕНЦИЈАЛНИ РИВАЛИ ФК ПАРТИЗАН: Кога црно-бели на жребу уопште не желе, а ко је пожељна опција?

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Protivnik crno-belih u borbi za četvrtfinale biće jedna od ekipa koje su se u osminu plasirale direktno, kao pobednici grupa. Među njima ističe se Roma i po UEFA koeficijentu, ali i po vrednosti ekipe. Đalorosi imaju UEFA koeficijent 90, po čemu je ekipa Žozea Murinja trenutno 11. na klupskoj listi UEFA. 

Daleko iza su Bazel sa koeficijentom 49,000 i Kopenhagen sa 43,500 poena, a onda slede još slabije ekipe - Gent sa 26,500; Alkmar 21,500; LASK i Fejenord 21,000; ali i Ren čiji koeficijent od samo 19,000 poena ne bi smeo da zavara crno-bele, pošto je francuski predstavnik drugi najvredniji tim od osam nosilaca, prema Transfermarktu.

Partizan je u grupnoj fazi igrao sa Gentom - 0:1 u Beogradu i 1:1 u Belgiji, a poslednjih godina dva puta je ukrštao puteve sa AZ Alkmarom u grupnoj fazi Evropa Lige, uz pozitivan skor - dve pobede 2015/16 i dva remija 2019/20.

Imajući u vidu da su Belgija, Austrija, Švajcarska, pa i Danska konkurenti Srbiji u trci za dva predstavnika u Ligi šampiona, značajno bi bilo za naš nacionalni koeficijent da Partizan izvuče LASK, Gent, Kopenhagen ili Bazel i da, u slučaju prolaza protiv jedne od ovih ekipa, jednim udarcem ubije dve muve. 

Alkmar ne bi bio loš izbor, ako ništa drugo, zbog tradicije koja je u poslednje vreme na strani crno-belih, a osim Rome i Rena valjalo bi izbeći i Fejenord.

BONUS VIDEO - Rikardo nastavio da rešeta mreže

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega