LEGENDARNI RUSKI FUDBALER ISKREN: Navijačima Zvezde nisam ostao u lepom sećanju!

Novosti online

22. 02. 2022. u 16:58

LEGENDARNI ruski fudbaler Andrej Aršavin koji sada radi kao trener u akademiji Zenita govorio je o radu Omladinske škole Crvene zvezde na zajedinčkom boravku u Sankt Peterburgu.

ЛЕГЕНДАРНИ РУСКИ ФУДБАЛЕР ИСКРЕН: Навијачима Звезде нисам остао у лепом сећању!

Foto: N. Paraušić

Jedan od najboljih tamošnjnih igrača u novijoj istoriji setio se 2004. godine kada je igra protiv crveno-belih na "Kupu prijateljstva".

- Na toj utakmici sam dao dva gola i zabeležio dve asistencije, tako da sigurno nisam u lepom sećanju navijača Zvezde. Svakako da bih voleo da se ponovo sastanemo, ali prvo Zenit mora da prođe dalje u Ligi Evrope. Za nas je situacija dosta teška. Ako se to desi, biće nam drago da se ponovo sastanemo - rekao je Aršavin.

Pohvalno je govorio i srpskim fudbalerima.

- Tradicionalno, Srbi i Rusi su braća i prijatelji. Ako govorimo o fudbalu, Srbija ima sjajne igrače koji nastupaju širom sveta i za nas je ogromno iskustvo da imamo bilo kakav vid saradnje sa Zvezdom.

Jedan od igrač koji je prošao školu Crvene zvezde bio je Nemanja Vidić, kasnije legendarni štoper Mančester junajteda.

- Često sam se susretao sa njim u karijeri. Dok je igrao u Spartaku davao sam mu golove, ali je u Engleskoj to bilo mnogo teže. Tada je igrao u tandemu sa Riom Ferdinandom i bilo je nemoguće proći pored njih i bilo šta uraditi.

Andrej Aršavin/Foto: EPA-EFE/AIDAN CRAWLEY

Za kraj se ponovo dotakao saradnje Zvezde i Zenita.

- Već dugo postoji saradnja između Crvene zvezde i Zenita. Crveno-beli kadeti i mlađi kadeti su dolazili u Sankt Peterburg, a treneri iz Zenita su bili gosti Omladinske škole Crvene zvezde u vidu prakse u Beogradu, tako da se dobro međusobno poznajemo i saradnja je veoma čvrsta i aktivna - zaključio je Aršavin.

BONUS VIDEO: STRUČNI ŠTABOVI NA CENTRU TERENA: Incident na utakmici Crvena zvezda Proleter

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024