"DERBIJI ME POSEBNO MOTIVIŠU"! Borjan: Pokazali smo da volimo velike utakmice

Tanjug

22. 02. 2022. u 15:31

KAPITEN Crvene zvezde Milan Borjan brani odlično na startu prolećnog dela prvenstva. Sada je pred 166. večiti derbi istakao da su on i saigrači fokusirani na meč sa Partizanom.

ДЕРБИЈИ МЕ ПОСЕБНО МОТИВИШУ! Борјан: Показали смо да волимо велике утакмице

Foto: M.Vukadinović

Golman crveno-belih je u penal seriji protiv niškog Radničkog u Kupu Srbije odbranio čak četiri udarca sa bele tačke, a onda je i u duelu sa Proleterom u prvenstvu zaustavio pokušaj Nikole Nikovića sa 11 metara.

- Fokusirani smo u potpunosti na derbi, a mnogo puta do sad smo pokazali da volimo velike utakmice i da tada pružamo najbolje partije - rekao je Borjan.

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju od 18 igraju protiv Partizana na stadionu "Rajko Mitić" u 24. kolu Superlige.

- Dve pobede i prolaz u narednu fazu Kupa Srbije svakako govore da smo na pravi način ušli u prolećni deo sezone. Naravno da uvek može bolje, kao i da su nam noge "teške" posle priprema, ali je činjenica da u nekoliko navrata nismo imali ni sreće, te da su se protivnički golmani zaista dobro "razbranili" protiv nas. Međutim, jednom će krenuti da ulazi sve ono što treba i sve će doći na svoje.

Borjan je istakao da ga posebno inspirišu derbiji, kao i da je svestan koliko je utakmica važna navijačima.

- U nedelju nas čeka najveća utakmica srpskog fudbala, svi znamo šta zvezdaši od nas očekuju, nema potrebe da se to posebno napominje. Fokusirani smo u potpunosti na derbi, a mnogo puta do sad smo pokazali da volimo "velike" utakmice i da tada pružamo najbolje partije. Mene derbiji uvek posebno inspirišu, baš zato što znam koliko je ta utakmica važna navijačima.

Milan Borjan/FK Crvena zvezda

Čuvar mreže šampiona Srbije očekuje veliku podršku navijača na predstojećem meču sa Partizanom.

- Mnogo nam znače navijači. Videli ste i sami koliko sam emotivno proslavio odbranjene penale u Kupu Srbije, jer sam ih se zaista uželeo. Potom i navijanje protiv Proletera, na gostujućem terenu, kada smo na njihovim krilima došli do pobede. Nadam se da će ih biti što više na stadionu, ne samo u nedelju, već i do kraja sezone, a verujem da su i oni u istom raspoloženju kao mi - do 26. maja - samo Zvezda i baš zbog toga verujem da svi zajedno možemo da napravimo velike stvari. Pozivam ih da dođu na stadion, daju nam vetar u leđa, a mi ćemo znati kako da im se zahvalimo - zaključio je Borjan.

Podsetimo, Partizan u ovaj derbi ulazi sa pet bodova prednosti, a meč u Humskoj u prvom delu sezone okončan je rezultatom 1:1.

BONUS VIDEO: BORJAN PONOVO ODBRANIO PENAL: Odbrana Borjana protiv Proletera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!