KAKVA DRAMA, A UMALO I TUČA! Zvezda izbacila Radnički iz Kupa posle neverovatne utakmice

D. N.

16. 02. 2022. u 19:02

CRVENA zvezda je dočekala Radnički iz Niša u utakmici osmine finala Kupa Srbije sa nadom da će lako nastaviti devetogodišnju tradiciju izlaženja na kraj sa ovim rivalom, ali je odluka o tome ko će u četvrtfinale doneta posle prave drame tokom izvođenja jedanaesteraca, a umalo i sveopšte tuče. Na kraju - 0:0, penalima 3:2.

КАКВА ДРАМА, А УМАЛО И ТУЧА! Звезда избацила Раднички из Купа после невероватне утакмице

FK Crvena zvezda

Posle dvosatne drame, u kojoj je mladi golman Radničkog Filip Dujmović imao čak 19 odbrana, u kojoj je je "Partizanovo dete" Nikola Štulić posle pete serije penala (od šest ukupno) izazvao svojim gestom bes svih u crveno-belom, a umalo i sveopštu tuču, ostao je samo jedan utisak: jeste bilo uzbudljivo, kako u Kupu ume i da bude, ali bi ružne scene i takva ponašanja ipak morali da ustuknu pred istinskim fudbalskim vrednostima. 

Njih je ovoga puta bilo na više nivoa: i u odbranama čuvara mreže gostiju tokom 90 minuta velike borbe, i u odbranama Milana Borjana u penal-seriji, i u vrlo ofanzivnoj igri Zvezde koja je uputila čak 31 udarac...

No, krenimo redom, da se "raščivija" šta se sve na "Marakani" dešavalo ove srede, 16. dana februara 2022.

Neverovatna opsada i još neverovatniji golman

Da se stvari rezultatski neće odvijati kako je zamišljao trener domaćina, Dejan Stanković, pokazalo je već i prvo poluvreme.

Jeste njegova ekipa imala čak 74% vremena loptu u svom posedu, jeste zaustavila sve pokušaje rivala koji nijednom nije šutnuo ka Milanu Borjanu, ali...

Čak 11 udaraca crveno-belih, od kojih 10 u okvir gola, nisu bili dovoljni da se savlada spektakularni 22-godišnji golman Nišlija, Filip Dujmović.

Nije to čak uspeo da uradi ni Gelor Kanga, kada je u 32. minutu izveo jedanasterac nakon što je Mlađović povukao Bena u kaznenom prostoru Radničkog: čuvar mreže gostiju odbranio je (i) njegov udarac s bele tačke.

Gelor Kanga / Foto: FK Crvena zvezda

Dodavala je Zvezda "gas" u drugom poluvremenu, opsedala gol rivala, no ni to što je Stanković u igru uveo dvojicu ljubimaca "delija", jednog od najboljih ofanzivnih "čarobnjaka" u ovdašnjem fudbalu, Aleksandra Kataija, i nedovoljno oporavljnog, sa zavijenom glavom, Milana Pankova, nije dovelo do promene rezultata.

Crvena zvezda je samo na momente dozvoljavala Radničkom da s loptom pređe na njenu polovinu terena, a na onoj drugoj - ređale su se prilike.

Bilo ih je baš mnogo, dok je najbliži promeni rezultata bio Katai kada je iz slobodnog udarca s leve strane gađao dalji gornji ugao gola. Fantastična parada mladog Dujmovića u tom, 73. minutu, skrenula je loptu taman toliko da ona umesto mreže pogodi stativu.

Do petog, poslednjeg minuta sudijske nadoknade vremena, golman mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine sakupio je čak 19 odbrana (a 12 Zvezdinih šuteva išlo je mimo mete), pa kako su obe mreže ostale mirne i po završetku drugog poluvremena, na red su došli jedanaesterci.

FK Crvena zvezda

A oni su se odvijali ovako:

Penal-drama i umalo tuča

1. serija: kapiten Radničkog Vujadinović je pokušao "Panenku", blago u desnu stranu, Borjan je odbranio taj pokušaj, a onda je Katai je bio precizan - 1:0 za Zvezdu.

2. serija: Blađović nije iskoristio penal za Radnički, šutirao je desno - Borjan mu je odbranio; Međutim, ostalo je 1:0, jer je Rodić pogodio stativu.

3. serija: Arsić je, poput svojih kolega iz niškog kluba, gađao desno, ali je snažnim udarcem zatresao Zvezdinu mrežu - 1:1; Precizan je potom bio i Mirko Ivanić, poslao je golmana rivala levo, a loptu gore desno - 2:1.

FK Crvena zvezda

4. serija: Živojinović je šutirao desno, kao i svi njegovi sagirači iz Radničkog, Borjan mu je odbranio penal, što je bila treća odbrana Zvezdinog golmana u penal ruletu; Radovan Pankov je potom mogao da odvede Zvezdu u četvrtfinale, ali mu je Filip Dujmović odbranio jedanaesterac, koji nije bio dovoljno jako a ni snažno izveden u desnu stranu. I dalje je ostalo 2:1.

5. serija: "Partizanovo dete" Nikola Štulić je uspešno izveo "Panenku", izjednačio na 2:2, a onda kažiprstom hteo da "utiša" navijače Crvene zvezde. Borjan je odmah krenuo na njega, ali i brojni igrači sa Zvezdine "klupe". Da li samo zbog tog gesta, ili je mladi Štulić još nešto uradio na putu ka centru terena, ostalo je nepoznato. U svakom slučaju, prekid je potrajao bar 2-3 minuta, zbog opšteg meteža na igralištu, a igrač Radničkog se potom izvinjavao za svoj postupak.

TV Arena sport

Kada se sve stišalo, dobio je žuti karton, a potom i crveni. A onda je Pavkov šutirao za pobedu - i pogodio prečku. Drama se tako nastavila...

6. serija: Četvrtu odbranu Milan Borjan je izveo zaustavivši niski šut mladog Stefana Mitrovića u donji levi ugao, pa je tako omogućio Zvezdi da treći put u penal-ruletu ima šut za pobedu. A taj šut je ovoga puta dobro izveo Gelor Kanga, koji se iskupio za promašaj iz prvog poluvremena i odveo crveno-bele u četvrtfinale Kupa Srbije - 3:2.

Bonus video: Najveći olimpijski skandal - Pendrekom prebijena klizačica da bi druga pobedila

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna