BRAVO, SRBIJO! BRAVO, PIKSI! Legendarni Hrvat je teško bolestan i ima samo jednu želju

Novosti online

16. 11. 2021. u 12:16

LEGENDARNI hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević nada se da će reprezentacije Srbije i Hrvatske igrati bar u polufinalu Svetskom prvenstva u Kataru.

БРАВО, СРБИЈО! БРАВО, ПИКСИ! Легендарни Хрват је тешко болестан и има само једну жељу

Foto arhiva VN

- Već je bilo vreme da se Srbija nađe na velikom takmičenju. To što ste uradili je spektakularno, retko viđeno u svetu fudbala. Takav preokret... - kazao je za Informer.rs Miroslav Blažević i nastavio: 

- Zaslužili su! Srećan sam! Ja sam uvek pričao kako naše podneblje daje najbolje i najtalentovanije igrače. Sada je to potvrđeno. Napokon je i Srbija sa Hrvatskom na najvećem sportskom nadmetanju. Svi smo srećni i zadovoljni. Dosta nam je Španaca, Italijana, Nemaca i ostalih standardnih favorita. Vreme je da se i mi malo umešamo u sam vrh.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi bio je najvažnija karika, smatra Ćiro Blažević.

- Piksi je bio veliki igrač, znalac, inteligentan je, zna u svakom času da povuče adekvatan potez. On je bio pravi izbor, odmah sam rekao kada je postao selektor Srbije. Najvažniji čovek jedne fudbalske reprezentacije je selektor. On može sve da preokrene i da zaje**e. Piksi ima savršenu igračku karijeru, to je jedna odskočna daska. Ima autoritet koji je sam stvorio. On u delikatnim, ratničkim, viteško-ratničkim susretima, povlači pravi potez. Zamislite kakva je to ekipa koja se kvalifikuje u poslednjoj sekundi. Verovali su do poslednjeg minuta. Bravo, Piksi! Bravo, Srbijo! 

Instagram / markoo

 

Legendarni hrvatski trener ponovo se bori s karcinomom. Bolest mu je prvi put dijagnostifikovana 2011. godine, dvaput ju je pobedio, ali se opet vratila.

- Nalazi su opet loši. Lekari su ubili metastaze na tri mesta, ali u međuvremenu je rak otišao na kosti, proširio se na rebra i karlicu. Kada mi je lekarka prvi put kazala da nije dobro, PSA vrednost je pokazivala četiri. Sledeći put se već popela na devet, i to je bilo alarmantno, a na poslednjem pregledu vrednosti su stigle do 20 - rekao je Ćiro za hrvatske medije.

Ćiro ima samo jednu želju za kraj.

- Već izvesno vreme nema ni Tomislava Ivića, ni Đalme Markovića, ni Ota Barića, ni Vlatka Markovića, nema više ni puno mlađeg Cice Kranjčara. Otišli su naši fudbalski i trenerski divovi, pa ne mogu ni ja ostati za seme. Pomiren sam sa situacijom, jedino još želim otići bez bolova. Oduvek imam strašno nizak prag tolerancije na bol - iskren je nekadašnji trener.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)