FRANCUSKA JE PONIZILA KRALJA FUDBALA: Sunce Pariza ne sija kao špansko, šta se to dešava sa Mesijem?

Novosti online

30. 10. 2021. u 11:52

LIONEL Mesi je juče doživeo možda najveće poniženje u svojoj fudbalskoj karijeri.

ФРАНЦУСКА ЈЕ ПОНИЗИЛА КРАЉА ФУДБАЛА: Сунце Париза не сија као шпанско, шта се то дешава са Месијем?

FOTO: AP/Tanjug

Nakon preokreta je slavio PSŽ protiv aktuelnog šampiona Lila 2:1 (0:1), a u fudbalskim kuloarima najmanje se govori o meču odigranom na Parku prinčeva, a više o kralju kome je kruna strgnuta sa glave. 

Hteo je Lionel promenu, Barsa nije imala novca da ga zadrži, bio je na putu između Mančestera i Pariza - odlučio se da etapu karijere odigra u Francuskoj, a nema sumnje da se, gledajući fudbalski aspekt, sigurno kaje. 

U Barseloni je Argentinac bio kralj, ceo tim mu je bio podređen, igralo se za Lea i svi su znali da je "Blaugrana" njegovo dvorište, lopta njegova igračka, a svi ostali samo služe da popune mesta koja pravila nalažu. 

FOTO: EPA

U Parizu je morao da legne ispod živog zida, deo je jedne velike mašinerije, a nikoga nije bilo briga za njegov minuli rad. Sunarodnik Maurisio Poketino dva puta ga je izvlačio iz igre. Prvi put je izašao protiv Liona, govorkalo se da je u pitanju loša forma, ali iz kluba su tvrdili da je razlog bila povreda. Nakon toga je krenuo prljavi veš iz svlačionice da se preliva na stupce medija. Bilo je jasno, Argentinac je u Parizu manji od makovog zrna. 

Da je tako potvrdila je i sinoćnja utakmica u kojoj su se Parižani raspadali sa njim na terenu, njegov učinak ponovo je bio na nivou proseka, a "sveci" su tek kada je on izašao iz igre - zaigrali dobar fudbal. 

Očekivali su mnogo od Mesija, a slavu je pokupio drugi Argentinac - Anhel Di Marija. Jedna asistencija i gol bili su dovoljni za pobedu, a o tome se najmanje danas govori. 

Pitaju se svi - šta je sa Mesijem? Zbog čega je zamenjen na poluvremenu? Jasno je svima da u prvenstvu francuske ne pruža igre kakve dolikuju ikoni fudbala, pet utakmica je odigrao - nije postigao nijedan gol. 

FOTO: EPA

Poketino se "pere" zbog izmene svog zemljaka, u pitanju je navodno bila predostrožnost, požalio se Mesi na bol u mišićima, a on nije želeo da rizikuje sa njim.

Doduše, čini se da novac ne može da kupi sve, mir u svlačionici nedostaje, a biće zanimljivo videti kako će ga bivši trener Totenhema vratiti. 

Podsetimo, Mesi je na 778 utakmica u dresu Barselone postigao 672 gola. Imao 266 asistencija. Šest puta je osvajao zlatnu kopačku, isto toliko puta i zlatnu loptu za najboljeg igrača sveta. Ali danas gledamo samo bledu senku tog igrača. 

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)