MITROVIĆ 10 NA10: Srpska mašina za pogotke iz Fulama ove sezone "proizvodi" gol po meču

N. ILjUKIĆ

30. 09. 2021. u 21:58

ALEKSANDAR Mitrović je u seniorskoj karijeri nosio dresove pet klubova, a navijače Teleoptika, Partizana, Anderlehta i Njukasla "drmala" je ista ona euforija kakvu danas osećaju pristalice Fulama.

МИТРОВИЋ 10 НА10: Српска машина за поготке из Фулама ове сезоне производи гол по мечу

FOTO: EPA

Prvi strelac u istoriji reprezentacije Srbije je pre dve noći opet uveseljavao navijače londonskog tima neverovatnim het-trikom u meču 10. kola engleskog Čempionšipa protiv Svonsija.

Fulam je pobedio 3:1, to je bio i rezultat prvog poluvremena, a Mitrović je golovima u 12, 32. i 45. minutu podsetio svog trenera, vlasnike kluba, selektora Srbije i navijače širom planete zašto je trenutno jedan od najboljih i najkonkretnijih strelaca na Starom kontinentu.

- Viđali smo već do sada Mitrovića da ubaci rivalu tri gola u mrežu, i to je bilo protiv Lutona. Ali, nikada do sada nismo videli nekog igrača da to može da uradi za samo jedno poluvreme. Da li je iko od vas u Engleskoj to doskoro video. Ne verujem - rekao je posle meča trener Fulama, 44-godišnji portugalski stručnjak Marko Silva, koji je očigledno bio više nego impresioniran učinkom Mitrovića u duelu sa Svonsijem.

Trener je, zapravo, podsetio na prethodni het-trik našeg asa iz 13. kola prošle sezone kada je na domaćem terenu pao Luton (3:2), a Mitrović golovima u 16, 53. i 67. minutu obezbedio bodove.

Fulam je posle dosadašnjih deset kola u Čempionšipu najefikasniji tim lige sa 22 postignuta i devet primljenih golova. Mitroviću je ovo deseti pogodak, ili što bi precizna statistika rekla, srpska mašina je proizvela u proseku jedan gol po meču!

- Ovo je sjajan osećaj. Kada imate dobre saradnike i asistente na terenu, golovi moraju da dođu. Priznajem da sam imao sjajnu "uslugu" na meču sa Svonsijem. U prethodnoj utakmici protiv Bristol sitija, na primer, nisam imao previše sreće. I pored jednog gola, nekoliko puta sam pogađao stativu, ali je zato protiv Svonsija skoro svaki dodir sa loptom praktično bio i gol - rekao je Mitrović.

Srećom po selektora Srbije Dragana Stojkovića i navijače naše reprezentacije, Mitrović će od ponedeljka da bude sa ostalim "orlovima" u Staroj Pazovi. Mečevi sa Luksemburgom i Azerbejdžanom su idealna prilika da popravi svoj nacionalni golgeterski rekord od 43 pogotka. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!