U KLUŽ PO PROLAZ: Zvezda putuje u Rumuniju na revanš plej-ofa za Ligu Evrope

Đ. S.

25. 08. 2021. u 09:00

DRUGI put u poslednje tri nedelje, preko istočne granice na evro-megdan.

У КЛУЖ ПО ПРОЛАЗ: Звезда путује у Румунију на реванш плеј-офа за Лигу Европе

foto: M. Vukadinović

Fudbaleri Crvene zvezde danas će sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" odleteti put Rumunije, na sudar sa Klužom u epilogu plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige Evrope (sutra, 20.30), sa mnogo lepšim raspoloženjem nego što je to bio slučaj pre 15 dana, kada se išlo u Tiraspolj.

Za razliku od tada, crveno-beli su u predvorju nove evropske jeseni, pete u poslednjih pola decenije.

Zaliha stvorena u prvom susretu sa šampionom Rumunije (4:0) u velikoj meri je olakšavajući faktor. Deluje da će revanš biti samo formalnost i da se sa većim ushićenjem iščekuje žreb u petak.

Još kada se uzme u obzir da najtrofejniji srpski klub nikada u Evropi nije ispustio prednost od 4:0, utisak je da je sav posao odrađen u Beogradu.

Međutim, u fudbalu garancije ne postoje, znaju to i u redovima srpskog prvaka.

- Nema mesta opuštanju, od prvog minuta moramo da igramo onako kako smo igrali u Beogradu. Svi smo svesni značaja meča i šta nam on donosi. Obezbedili smo peti put zaredom grupnu fazu evropskog takmičenja, ali naš cilj je Liga Evrope, učinićemo sve da do nje i dođemo - kaže Marko Gobeljić, Zvezdin univerzalac.

Rumuni su imali ozbiljnih problema sa trenerom i igračima, deluje da su odnosi znatno narušeni, ali to ne zavarava igrače i stručni štab Zvezde.

- Kluž je ozbiljna ekipa, jasno je da imaju kvalitet čim se bore za Ligu Evrope, na nama je da ga neutrališemo i obradujemo navijače. Cilj je jasan, idemo u Rumuniju po prolaz - dodao je Gobeljić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a