SANTA KLARA PADA U HUMSKOJ: Rikardo Gomeš: Moramo da odigramo drugačije u Humskoj

M. BLAŽIĆ

20. 08. 2021. u 20:13

PRVA polovina dvomeča plej-ofa Lige konferencija između Santa Klare i Partizana zasluženo je pripala Portugalcima (2:1), a kada se viđeno tokom 90 minuta meča na "Sao Migelu" uzme u obzir, rezultat prilično realno oslikava viđeno na terenu.

САНТА КЛАРА ПАДА У ХУМСКОЈ: Рикардо Гомеш: Морамо да одиграмо другачије у Хумској

FOTO: FK Partizan

Partizan nije zaslužio da izbegne poraz, ali je buđenjem iz dubokog sna u nastavku zaradio priliku da pred svojim navijačima u četvrtak (21.00) izbori prolaz u grupnu fazu novog evropskog takmičenja.

Napadač crno-belih Rikardo Gomeš se mnogo trudio, neretko nosio kompletnu odbranu domaćina na leđima, ali pravu i konkretnu priliku da ojača šanse svog tima pred revanš u Beogradu nije imao.

- Nismo mogli da igramo onako kako umemo. Ne znam šta se desilo, nismo pokazali agresivnost koju inače pokazujemo. Ipak, mislim da je sve otvoreno. Izgubili smo, ali smo postigli gol, tako da je sve u opticaju za revanš. Uradićemo sve da promenimo rezultat. Jasno je da pred našim navijačima moramo da igramo potpuno drugačije. Moramo da pobedimo - istakao je Rikardo.

Partizan je na krajnjem zapadu Starog kontinenta igrao bez trojice standardnih fudbalera - Zdjelara, Jovića i Pantića. Prva dvojica imaju realne izglede da budu u sastavu za revanš, dok je pred Danilom duža pauza. Dodatni problem je treći žuti karton Slobodana Uroševića i njega će u četvrtak zameniti Ivan Obradović.

- Energetski smo odigrali jednu od najslabijih utakmica, da su nam energija i samopouzdanje bili kao ranije, to bi bilo totalno drugačije. I pored toga delovalo mi je da ćemo preokrenuti rezultat. Veliki sam optimista, posebno uz naše navijače, na našem stadionu, sa novom energijom, sada kad već znamo ko su Portugalci. Verujem da je prolaz tu i da ćemo dočekati evropsku jesen - kaže prvi čovek sportskog sektora kluba Ivica Iliev.

Potpuno drugačija slika u Humskoj je nešto u šta čvrsto veruje i generalni direktor Miloš Vazura.

TORBE ČEKALI SAT VREMENA

TRKALI su se crno-beli sa vremenom kako bi poleteli sa Azorskih ostrva posle utakmice i uspeli da izbegnu još jednu noć u Ponta Delgadi, a neprijatno iznenađenje ih je dočekalo po dolasku na aerodrom "Nikola Tesla". Iscrpljeni od petočasovnog leta, juče u sedam ujutro su izašli iz aviona, da bi umesto brzog odlaska u klupski autobus,morali da čekaju više od sat vremena torbe iako je u tim trenucima to bio jedini pristigli avion.

- Naša šansa je u Beogradu, pred krcatim stadionom. Imamo aktivan rezultat, možemo da prođemo dalje. Ušli smo nervozno u utakmicu, ali će u Beogradu izgledati drugačije. Malo su nas poremetile povredeU Beogradu očekujem bolji rezultat i podršku navijača. Sa ispunjenim tribinama možemo sve da uradimo - reči su Vazure.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić, besan zbog Kosova, poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima