OGLASIO SE BOŽIDAR MALJKOVIĆ: Miloš teško, za Sonju verujemo da će igrati

Tanjug

06. 07. 2021. u 15:40

SRPSKI veslač Miloš Vasić bio je pozitivan na virus korona po dolasku u Tokio, dok je ranije danas objavljeno da je pozitivna i njegova supruga Sonja, reprezentativka u košarci.

ОГЛАСИО СЕ БОЖИДАР МАЉКОВИЋ: Милош тешко, за Соњу верујемо да ће играти

FOTO: M. Vukadinović

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković je istakao da će Vasić tekšo nastupiti na Igrama, dok bi Sonja trebalo da bude deo naše zemlje na najvećoj sportskoj smotri.

- Ne bih da prejudiciram, ali mislim da će Miloš Vasić teško nastupiti na Igrama, dok za Sonju verujemo da može u Tokio - izjavio je danas predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković i dodao:

- Miloš je vakcinisan i revakcinisan među prvima, odlazeći tamo utvrđeno je da je pozitivan i to je sad velika komplikacija. U dnevnom smo kontaktu sa našom ambasadom, radimo na tome da ga povučemo jer tamo mora da bude 14 dana u karantinu. On i Mačković su ubedljivo prvi na listama ove godine, pa i da podbace imali bismo bronzu, a zajedno smo računali na zlato. Mi smo u 48 sati možda izgubili dve medalje zahvaljujući kovidu - rekao je Maljković novinarima u Beogradu.

Miloš ima temperaturu 38,5, a Sonjino stanje je mnogo blaže, dodao je prvi čovek OKS.

- Što se tiče njenog učešća videćemo, ali je moguće. Zato što je kolektivni sport, pa onda trener može da manipuliše, ima manevar, dok u veslanju nema - ili si spreman ili nisi - istakao je Maljković.

Podsetimo, Olimpijske igre počinju 23. jula i traju do 8. avgusta.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)