MEGAN MARKL DOBIJA ODŠTETU OD TABLOIDA: Izdavači britanskog Mejl on Sandej pristali da plate štetu

Tanjug

26. 12. 2021. u 18:01

IZDAVAČI britanskog tabloida Mejl on Sandej pristali su da plate finansijsku odštetu vojvotkinji od Saseksa Megan Markl, tri godine nakon što je započela bitku za zaštitu privatnosti zbog reprodukovanja njenog ručno napisanog pisma ocu.

МЕГАН МАРКЛ ДОБИЈА ОДШТЕТУ ОД ТАБЛОИДА: Издавачи британског Мејл он Сандеј пристали да плате штету

Foto: EPA

List je danas objavio saopštenje na dnu naslovne strane u kojem je čitaocima objasnio da je Markl dobila pravni spor za kršenje autorskih prava protiv Asosijejted njuzpejpersa, koji je vlasnik tabloida Mejl on sandej, za članke objavljene u Mejl on sandej i prenete na Mejl onlajn.

Tabloid je naveo da je prekršio autorska prava i da je dogovorena finansijska odšteta, prenosi Gardijan.

Vojvotkinja je tužila Asosijejted njuzpejpers zbog pet članaka, koji su reprodukovali delove iz njenog "ličnog i privatnog" pisma ocu Tomasu Marklu u avgustu 2018. godine.

Ona je dobila slučaj ranije ove godine kada je sudija Višeg suda presudio u njenu korist bez suđenja.

Asošijejted njuzpejpers je uložio žalbu po osnovu da je slučaj trebalo da ide na suđenje, ali je sud odbacio žalbu ranije ovog meseca.

Sudije su presudila da je vojvotkinja imala "razumna očekivanja" poštovanja privatnosti u vezi sa sadržajem pisma.

-Taj sadržaj je bio ličan, privatan i nije stvar legitimnog javnog interesa, naveo je jedan od sudija.

Markl je nakon toga pozvala na preoblikovanje industrije tabloida.

BONUS VIDEO - "NOVOSTI" U CRVENOJ KOVID ZONI U BATAJNICI: Nevakcinisani su u smrtnoj opasnosti, oboleli pristižu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)