NOVO SLAVLJE U DOMU GLUMAČKOG PARA: Nakon Solobode - danas Vojin Ćetković slavi rođendan!

Novosti onlajn

22. 08. 2021. u 16:55

VOJIN Ćetković slavi jubilarni 50. rođendan 22. avgusta, samo dan posle svoje životne saputnice Slobode Mićalović.

НОВО СЛАВЉЕ У ДОМУ ГЛУМАЧКОГ ПАРА: Након Солободе - данас Војин Ћетковић слави рођендан!

Foto ATA Images

Ćetković je glumačku karijeru započeo u Kruševačkom pozorištu, profesionalnu u Narodnom pozorištu u Beogradu, a nakon upisivanja Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, 1996. postao je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koje ga je stipendiralo. Prvu TV ulogu ostvario je u filmu Raj, Petra Zeca 1993. kao Tomin drug, a prvu glavnu ulogu u filmu Zona Zamfirova 2002. godine kao Mane. Proslavio se ulogama Gorana Branda Gagića u TV seriji Porodično blago, kao i po ulogama Milomira Vranića u seriji Moj rođak sa sela i po ulozi Mihailo Andrejević u filmu i seriji Montevideo, Bog te video! i u njegova dva nastavka. Nakon toka je dobio uloge u filmovima Tango je tužna misao koja se pleše, Stršljen, Pljačka Trećeg rajha, Klopka, Hadersfild, Čitulja za Eskobara.

Pozorišna publika širom Srbije imala je prilike da ga gleda u renomiranim predstavama Kruševačkog pozoršišta „Zlatno runo” Borislava Pekića, „Prokleta Avlija” Ive Andrića i „Derviš i smrt” Meše Selimovića, sve tri u režiji Nebojše Bradića. Pored ovih, igrao je u predstavama „Bure baruta”, „Audijencija”, „Ljubavna pisma”, „Suze su O. K”, „Emigranti” i mnogim drugim.

Višestruko je nagrađivan za uloge u pozorištu i na filmu, a izdvajaju se dve Godišnje nagrade JDP, nagrada „Branka i Mlađa Veselinović”, Nagrada Raša Plaović i Nagrada Miloš Žutić.

Živi i radi u Beogradu, a od 2008. godine u braku je sa glumicom Slobodom Mićalović sa kojom ima ćerke bliznakinje Milu i Veru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda