SADA I ZVANIČNO PODNEO OSTAVKU: Milan Tegeltija više nije predsednik VSTS

O. MATAVULj

16. 12. 2020. u 12:24

PREDSEDNIK Visokog-sudskog i tužilačkog saveta (VSTS) BiH Milan Tegeltija jutros je i zvanično podneo ostavku na tu funkciju.

САДА И ЗВАНИЧНО ПОДНЕО ОСТАВКУ: Милан Тегелтија више није председник ВСТС

Foto Nezavisne novine

Na nastavku sednice VSTS koja je juče prekinuta zbog nesuglasica među članovima, jutros je nastavljena, i ubrzo je izglasan zaključak da Tegeltija podnese ostavku i da se privremeno imenuje njegov zamenik. Tegeltija je potom podneo pismeni podnesak koji će biti proveden kroz protokol.

Na sednici su bila predložena tri zaključka, kojima su predviđene procedure podnošenja ostavke. Usvoje je prvi u kojem se navodi da će VSTS izabrati člana koji će privremeno rukovoditi ovom institucijom do okončanja izbora novog predsednika.

Na nastavku sednice, VSTS je jednoglasno doneo odluku da će tu instituciju, do izbora novog predsednika, predstavljati Sanela Gorušanović Butigan, aktuelna potpredsednica VSTS.

Konstatovano je i da je Tegletija uložio ostavku Sekreterijatu u kojoj je naveo i razloge zbog čega to čini. 

- S obzirom na to da je rad VSTS kompromitovan ne želim da učestvujem u radu te institucije i zbog toga podnosim ostavaku na funkciju presednika i člana VSTS - navodi se u ostavci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju