SVE SLADOJE DO SLADOJA: Familijarni izbori u Kalinoviku

R. MILOVIĆ

17. 10. 2020. u 14:20

СВЕ СЛАДОЈЕ ДО СЛАДОЈА: Фамилијарни избори у Калиновику

Foto: Vikipedija

NA predstojećim-novembarskim izborima za načelnika i odbornike, U Kalinoviku su se, masovno, uključili srodnici familije Sladoje.

Odustajanjem Milene Komlenović od nove kandidature za mesto načelnika, koja je tu funkciju obavljala dva mandata, u izbornu trku za novog načelnika su se kandidovali Radomir Sladoje-Deba, aktuelni zamenik načelnika ispred SNSD i Miroslav Sladoje, šef računovodstva u lokalnoj samoupravi, član SDS. Oba iz sela Obalj u Kalinoviku.

Da iver ne pada daleko od klade, potvrda je opet na primeru porodice Sladoje. Naime Elena Sladoje, kćerka Radomira, osnovala Ekološku partiju i jedini je kandidat te partije za odbornika u trci za odbornika.

Imena kandidata za odbornike sa prezimenima Sladoje nalaze se u nekoliko političkih partija. Pariraju im Jovanka i Slavko Jovović. Jovanka je jedini kandidat partije „Lijevo krilo“, a Slavko, takođe jedini na listi „Radničke partije“.

Na muci će se naći srodnici, ne samo iz prezimena Sladoje, već kumovi,ujaci, zetovi, prije, kume i rođaci po babinoj i dedinoj liniji. U malom mestu kakav je Kalinovik, sa manje od 2.000 glasača, biće preznojavanja pred biračkom kutijom.

Hoće li biti familijarnog zameranja, ljutnje, svađe ili će se sve završiti sa oprostom poraženim i aplauzom za pobednika, ostaje da sačekamo i vidimo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)