UZ BRAĆU - BRATSKI: Dan nacionalnog jedinstva u Bijeljini

V. Mitrić

utorak, 15. 09. 2020. u 13:31

УЗ БРАЋУ - БРАТСКИ: Дан националног јединства у Бијељини

Foto: V. Mitrić

POVODOM obeležavanja novouspostavljenog zajedničkog praznika Republike Srpske i Srbije – Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave‚ rukovodstvo Grada Bijeljina svečano je ispred zgrade Gradske uprave na jarbol podiglo zastave Republike Srpske.

Gradonačelnik Mićo Mićić istakao je da se Bijeljina pridružila obeležavanju ovog značajnog datuma, sa željom  njegovanja nacionalnog jedinstva i prosperiteta.

- Želimo da u čitavom srpskom korpusu postignemo jedinstvo i da ubuduće obeležavamo ovaj praznik, sa nastojanjem da se nikad više ne dese ratovi i da živimo u okruženju koje će poštovati naš narod, a i mi ostale – rekao je Mićić.

Foto: V. Mitrić

- Cilj srpskog naroda opstanak na ovim prostorima i izgradnja moderne države, koja će svojim građanima omogućiti bolji standard.

Ocenjujući nikad boljom saradnju  Republike Srpske i Srbije, predednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević naglasio je da se ona ne ogleda  samo kroz obeležavanje važnih datuma iz naše istorije, već i kroz realizaciju kapitalnih projekata, kojima Srbija direktno pomaže Republici Srpskoj .

- Nema lokalne zajednice u Srpskoj koja nije osetila tu pomoć. Neizmerno sam zahvalan Srbiji, jer  je u Bijeljinu  usmerila možda i najviše investicija. Jedna od najvažnijih svakako jeste  izgradnja auto-puta, koji će povezati Banjaluku i Beograd - kazao je Đurđević.

Foto: V. Mitrić

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da zajednički praznuju 15. septembar - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, na dan kada je pre 102 godine u Prvom svetskom ratu probijen Solunski front. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)