VAJUKIĆU 10 GODINA ZATVORA: Porodica šokirana presudom ubici - nasmrt pretukao Gojka (76) i bacio ga u bunar

O. MATAVULj

21. 09. 2021. u 14:57 >> 15:19

BOGDAN Vajukić (23) iz Laktaša osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na 10 godina zatvora zbog ubistva Gojka Veselića (76), koga je pretukao nasmrt i telo bacio u bunar.

ВАЈУКИЋУ 10 ГОДИНА ЗАТВОРА: Породица шокирана пресудом убици - насмрт претукао Гојка (76) и бацио га у бунар

Foto: O. M.

Izrečena mu je i mera obaveznog dvogodišnjeg psiho-socijalnog tretmana u ustanovi u kojoj bude izdržavao kaznu.

Vajukić je oglašen krivim za nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom, a ne za teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način, kako mu je optužnicom stavljeno na teret.

Predsednik sudskog veća Blagoje Dragosavljević pojasnio je da teško ubistvo nije dokazano i da je delo zbog toga prekvalifikovano.

- Postojao je umišljaj za nanošenje povreda. Optuženi jeste pokazao bezobzirnost jer je telo bacio u bunar, ali to je okolnost pod kojom je učinjeno delo, ali nije u uzročno-posledičnoj vezi - rekao je Dragosavljević.

Takvo obrazloženje je izazvalo šok porodice ubijenog Veselića, koji su se u neverici u sudnici pitali: "Da li je ovo moguće?".

- U šoku sam! Živimo u pravno neuređenoj državi. Ovo je sramotno, bolje da su ga pustili - rekla je na izlasku iz sudnice Dijana Petković, ćerka ubijenog Veselića.

Zločin se dogodio 24. januara ove godine u selu Koljani. U optužnici se navodi da je Vajukić u periodu od 18.30 do 19.30 časova ušao u kuću Veselića i nakon verbalnog sukoba starca fizički napao.

- Više puta udario ga je pesnicama po glavi i telu, te mu prignječio grudni koš usled čega je došlo do poremećaja disanja zbog obostranog višestrukog preloma rebara, te drugih povreda koje su dovele do smrti oštećenog - navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da se Vajukić narednog dana vratio u kuću Veselića. Sa tela je skinuo donji veš, nakon čega je telo bacio u bunar u dvorištu Veselićeve kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!